A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Торгівля людьми – сучасний прояв рабства

Дата: 01.08.2022 15:42
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

1 серпня 2022 року відбувся інформаційно-просвітницький захід на базі Шепетівського  районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації»  у Хмельницькій області, присвячений проблемі торгівлі людьми.

Участь у заході взяли старший інспектор  Шепетівського  районного сектору № 2 ДУ «Центр пробації у Хмельницькій області» Оксана Ставнійчук,  провідний фахівець із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк,  юрист відділу «Ізяславського бюро правової допомоги» Шепетівського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Зоя Гонтарук, провідний фахівець профорієнтації відділу надання соціальних послуг Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості Тетяна Франчук.

Оксана Ставнійчук наголосила на тому, що особам, які перебувають на обліку Центру пробації, важливо бути обізнаними щодо торгівлі людьми у сучасному суспільстві, адже прикра ситуація може трапитися з кожним, бо торгують і жінками, і дітьми, і чоловіками.

Зоя Гонтарук зауважила, що з періоду вторгнення російської федерації на територію України зросла кількість злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, тому дуже важливо тримати особисті документи при собі, в жодному разі і під жодним приводом не віддавати їх стороннім людям. Адже торгівля людьми вважається сучасною формою рабства і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.

Юлія Потюк ознайомила присутніх із причинами торгівлі людьми (зовнішніми, внутрішніми причинами, пов’язаними з «людським фактором»), міфами та фактами стосовно торгівлі людьми, формами вербування та експлуатації людей. Присутні отримали інформацію щодо організацій та «гарячих ліній», які надають допомогу у сфері протидії торгівлі людьми.

Тетяна Франчук звернула увагу на те, що чоловіки досить часто потрапляють у пастки работорговців, тому при пошуку робити і працевлаштуванні потрібно дуже уважно зважувати всі пропозиції. Також фахівцем були озвучені  групи ризику торгівлі людьми – особливо вразливих людей, щодо яких існує висока ймовірність, що вони можуть стати об’єктами торгівлі людьми.

 

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг»

Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь