A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Проведено робочу нараду з питань протидії торгівлі людьми

Дата: 29.07.2022 14:52
Кількість переглядів: 360

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

У нинішньому світі торгівля людьми є одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. Жертвою торгівлі може стати будь-яка особа, незалежно від віку та статі.

На жаль, проблема торгівлі людьми залишається актуальною для України і сьогодні. Через військову агресію росії жінки та діти нашої держави змушені покинути Україну та прямувати до сусідніх країн; чоловіки, що залишаються всередині країни, втрачають роботу і дохід; обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців та постраждалих від війни. Внаслідок цього виникає ще більший ризик торгівлі людьми.

З нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми 29 липня 2022 року у відділенні соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради проведено робочу нараду спеціалістів Центру із юристом відділу «Ізяславського бюро правової допомоги» Шепетівського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Зоєю Гонтарук. У ході зустрічі обговорено основні статті Закону України «Про протидію торгівлі людьми», надання практичної та інформаційної допомоги особам, які можуть чи постраждали від торгівлі людьми, яка набуває поширення у час військової агресії росії на території України.

Зоя Гонтарук поінформувала про роботу «Ізяславського бюро правової допомоги», можливість отримання юридичної допомоги та консультування відповідно до потреб особи, в тому числі порад щодо безпечного перетину кордону, працевлаштування всередині країни, спілкування з незнайомими людьми тощо.

У ході робочої наради обговорено основні напрями взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми, проведення спільних інформаційно-просвітницьких  заходів з метою підвищення рівня поінформованості населення щодо способів вербування людей, потенційних жертв торгівлі та експлуатації, організацій, що надають допомогу у сфері протидії торгівлі людьми  та ін.

 

 

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг»

 Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь