A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Вшановано пам'ять борців за українську державність

Дата: 28.07.2022 15:28
Кількість переглядів: 253

28 липня Україна, зокрема й Ізяславщина, вперше відзначає День Української Державності. Символічно, що воно поєдналося із Днем хрещення Русі-України.

Нове свято держави з тисячолітньою історією має на меті утвердження спадкоємності ідей українського державотворення, збереження історичної справедливості, яку намагається спотворити російська пропаганда.

Українська незалежна і соборна держава довгий час була мрією, втілити яку мріяло десятки поколінь. За право вільними проживати на Богом даній землі наші захисники Батьківщини віддали найдорожче – власне життя. І коли нарешті довгоочікувана мрія стала дійсністю, своє право на свою незалежність, на державність, на ідентичність ми змушені вкотре виборювати зі зброєю в руках. І знову платимо надвисоку ціну за заповітну мрію… Немає, напевне, серед європейських народів народу, який страждав би більше, ніж український. На жаль, час не можна повернути назад. Але у наших силах бути гідними подвигу наших відважних героїв-захисників. Адже на їх подвигах виросте нове покоління, яке зробить Україну сильнішою та кращою.

Саме e цей день, у рамках відзначення Дня української державності, вдячними мешканцями Ізяславської міської територіальної громади було віддано гідну шану світлій пам’яті та героїчним подвигам загиблих борців, котрі боролись за свободу, незалежність та територіальну цілісність України в різні періоди її історичного розвитку, а також вшановано їх хвилиною мовчання.

Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто загинув за Україну, за наше мирне щасливе життя. І віримо в те, що з такими патріотами наша країна буде вільною і мирною державою.

І ми, нащадки, повинні виконати їхній заповіт: єднатися та спільно боротися за Україну – вільну і незалежну, за нашу мову, культуру, традиції та справжню героїчну багатовікову історію. Так, як це робили наші предки, коли на їхню долю випадали важкі часи.

Цього разу – ми остаточно переможемо!

Захистимо свою країну, свою державність!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь