Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звернення Ізяславського міського голови з нагоди Дня Хрещення Київської Руси-України та Дня Української Державності  

Дата: 28.07.2022 09:35
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

Шановні мешканці та гості Ізяславської громади!

 

28 липня відзначаємо День Хрещення Київської Руси-України та вперше День Української Державності, в час такої жорстокої війни – на шостому її місяці, після дев’яти років війни на Донбасі.

Тисячолітня історія Українського державотворення бере свій початок з часів заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подій, пов’язаних із діяльністю видатного державотворця Київського князя Володимира Великого, який у 988 році прийняв християнство як державну монорелігію, долучивши державу до загальноєвропейського культурно-релігійного простору, та заклав фундаментальні основи майбутньої національної ідеї щодо права Українського народу на власну незалежну демократичну державу.

Упродовж тривалої історії українці не полишали боротьби за свободу та здобуття державності. Ні монгольська навала, ні російський імперіалізм, ні жахи комуністичної тоталітарної системи, такі як голодомори, репресії, Великий терор, економічні та політичні експерименти, не змогли викорінити державницькі устремління українців.

І сьогодні, коли наша незалежна, суверенна, демократична, європейська держава за підтримки цивілізованого світу гідно дає відсіч агресору, ми впевнено віримо в Перемогу, адже захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, героїв Крут, вояків УПА – вкотре доводять, що українці – сильні, єдині і непереможні!

Наше завдання зараз, як громадян України, людей, що щиро люблять і цінують цю країну, - зберігати, підтримувати і примножувати, творити нашу державність, не дати ворогу "переписати" історію, знецінити наше минуле. Так було завжди. Україна завжди виживала, її дух боротьби за незалежність нікуди не зникав, а події, що відбуваються нині, лише його зміцнили.

Кожен із нас частинка нашої Батьківщини, а разом - ми велика рушійна сила, що творить наше вільне сьогодення. Держава – це ми!

Стоїмо! Тримаємось! Переможемо!

Україна - понад усе!

 

З найкращими побажаннями

міський голова                                                                                                                                   Сергій Шлегель

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь