A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

28 липня українці вперше відзначатимуть День Української Державності

Дата: 27.07.2022 14:23
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

Відповідно до Закону України від 31 травня 2022 року № 2295-ІХ 28 липня українці відзначатимуть День Української Державності.

Відзначення Дня Української Державності сприятиме утвердженню спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, що засвідчується першими згадками про заснування міста Києва, про історичні події, пов’язані з діяльністю видатного державотворця князя Київського Володимира. Адже прийняттям у 988 році Християнства він засвідчив європейський цивілізаційний вибір Київської Русі (Києво-Руської держави), спадкоємицями якої є, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Литовсько-Руська держава, Українська козацька держава (Гетьманщина), Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна.

В умовах збройної агресії проти України росія на найвищому державному рівні активно спотворює історію та просуває дезінформацію, що українці не є окремим народом, який має свою більш ніж тисячолітню історію державотворення, а є складовою частиною триєдиного російського народу. Ці надумані фантазії нічого спільного не мають з історією та фактично стають ідеологічним приводом для обґрунтування продовження збройної агресії росіян проти України.

Ми, українці, повинні пам’ятати, що є нащадками тих, хто заснував нашу рідну Україну. Ні триста років “братньої дружби”, ні сімдесят років радянської імперії не поставили наш народ на коліна. І навіть зараз росія усвідомлює, що не зламає нас, оскільки ми - народ, якого Правди сила ніким завойована ще не була!

У цей визначний день закликаємо всіх свідомих мешканців та гостей Ізяславщини продемонструвати єдність та стійкість у прагненні до волі та незалежності державотворення. Згадаймо кожного, хто віддав своє життя за Україну, відвідавши останні місця їх спочинку, а також тих, хто сьогодні боронить нашу державу на передовій.

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь