A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Декомунізація на Ізяславщині триває

Дата: 27.07.2022 11:14
Кількість переглядів: 292

 

Після того, як у 2014 році росія-агресор напала на Україну, депутатами Верховної Ради України було прийнято ряд законів про декомунізацію, які мали забити останній цвях у труну комунізму. Проте ці нормативно-правові акти викликали неоднозначну реакцію суспільства. Виявилися як прихильники, так і противники. Адже у цьому процесі важливо не допустити знищення пам’яті про справді значимі для України історичні постаті та події. Крім того, варто проводити демонтаж і перейменування так, щоб вони залишалися у правовому полі та не були потім оскаржені.

Протягом останніх шести років на території Ізяславщини було проведено відповідну роботу у цьому напрямку. На жаль, стовідсотково ліквідувати нагадування тоталітарного режиму не вдалось у зв’язку із певних причин.

Проте після повномасштабного російського вторгнення в Україні набули обертів перейменування назв і демонтаж радянської символіки, зокрема пов’язаних з росією, як державою-агресором.

Так, нещодавно у селі Двірець з фасаду приміщення місцевого будинку культури вдалось демонтувати популярну радянську символіку – серп і молот. Аналогічну тоталітарну символіку ліквідували і на в’їзному знаку села Ріпки. Адже перше, що бачить людина, потрапляючи до будь-якого міста, селища чи села - це в’їзний знак, який служить не тільки естетично привабливим елементом, а й своєрідним інформаційним щитом, що надає певну відомість про населений пункт. Ріпківський знак виконаний у патріотичних стилях та кольорах. Тепер він має презентабельний вигляд та зустрічає гостей по-українськи!

Ізяславська громада зобов’язана повністю позбутися тоталітарної символіки, під якою десятиліттями коїлися знущання над українським народом. У наш час, на жаль, досі триває знищення українців, адже росія-агресор хоче відродити свою імперію. Тож це ганебно мати таку символіку в нашій громаді. Ми маємо відновлювати нашу, справжню українську історію. Оскільки за нами правда, за нами Перемога!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь