A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ЧИ МОЖНА ЗАРАЗ ВІДВІДУВАТИ ЛІСИ ІЗЯСЛАВЩИНИ?

Дата: 22.07.2022 14:52
Кількість переглядів: 325

Останнім часом це стало найпопулярнішим питанням серед мешканців громади. На жаль, ні.

Наразі, на час дії правового режиму воєнного стану у Хмельницькій області, зокрема на Ізяславщині діють обмеження щодо відвідування населенням лісів і в’їзд до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої техніки.

Заборона не поширюється на службових осіб з використанням чи без використання транспортних засобів та іншої техніки, Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України, Міністерства внутрішніх справ України, інших органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, постійних лісокористувачів під час виконання цими особами службових повноважень. 

Крім того начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій підписав наказ (№ 281/2022-н) про встановлення обмежень перебування у лісах на території Хмельницької області. На час дії правового режиму воєнного стану заборонено розведення багать у лісах Хмельниччини, зокрема Ізяславської громади. Таке рішення прийняте задля запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах і мінімізації їх наслідків.

І про всякий випадок в якості аргументу проти ігор із сірниками в лісах Ізяславської громади залишимо нижче розміри штрафів за недотримання вимог законодавства та необережне поводження з вогнем.

1. Порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від дев’яноста до двохсот сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот сімдесяти до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Просимо Вас із розумінням поставитись до обмежень щодо перебування у лісах громади у цей складний для всіх нас час та дбати про свою безпеку. Під час війни нехтування такими правилами діє на руку ворогу, тому ізяславчанам варто відповідально ставитись до запроваджених норм. Бережіть себе та своїх близьких. Все буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь