A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Здійснено об’їзд закладів освіти Ізяславщини

Дата: 06.07.2022 20:50
Кількість переглядів: 360

Фото без опису

Новий навчальний рік у закладах освіти України в умовах режиму воєнного стану планують розпочати 1 вересня переважно в офлайн-режимі, залежно від безпекової ситуації. Проте навчально-виховний процес такого формату можливий при наявності у будівлі або поблизу неї сховищ чи укриттів, де учні та освітяни можуть заховатися у випадку небезпеки. Адже, на жаль, війна показала, що в частині закладів освіти або зовсім немає укриттів, або вони не є придатними, чи навіть небезпечні для перебування у них людей.

Наразі йде активна робота по підготовці укриттів в усіх закладах освіти Ізяславщини, щоб можна було безпечно здійснювати очне та/або змішане навчання. Оскільки саме очне спілкування з однолітками та педагогами допоможе нашим дітям знову повернутися у нормальне життя, це буде сприяти їхній психологічній реабілітації.

До цього процесу залучені педагогічні колективи, техпрацівники, а також за бажанням батьки школярів та дошкільнят.

Відповідно до листа ГУ ДСНС у Хмельницькій області від 15 червня 2022 року, з метою обстеження наявних будівель (споруд, приміщень) фонду захисних споруд цивільного захисту закладів освіти Ізяславської міської ради та приведення їх у готовність до використання за призначенням розпорядженням міського голови сформовано комісію з огляду (оцінки) будівель (споруд, приміщень) закладів освіти, захисних споруд цивільного захисту та простих укриттів громади.

Тож 05 та 06 липня сформована спеціальна комісія за участю керівництва окремих структурних підрозділів міської ради та фахівців Шепетівського районного управління ГУ ДСНС України в Хмельницькій області на чолі із заступником міського голови Лесі Божко здійснила об’їзд закладів освіти Ізяславщини щодо обстеження стану укриттів в громаді. 

Укриття закладів освіти повинні бути приведеними до встановлених вимог та вирішення завдань, які постають перед ними відповідно до чинного законодавства, а саме:

повинно бути розташоване у підвальних або напівпідвальних приміщеннях у будівлі навчального закладу або на відстані до 100 метрів;

має бути оснащене вентиляційною системою, санвузлами, належним освітленням, місцями для сидіння, необхідною кількістю питної води тощо.

Крім того при організації очного навчання закладам освіти необхідно враховувати спроможність укриття – на скільки людей воно розраховане. Щоб при повітряній тривозі в укритті могли одночасно розміститися всі, хто в цей момент перебуває в закладі освіти.

Якщо кількості місць в укритті не вистачатиме для всіх учнів школи, то навчання доведеться організовувати у дві зміни або в онлайн-режимі. Без цього розпочати навчальний процес з 1 вересня буде неможливо.

Фото без описуЗа результатами огляду укриттів буде надіслано рекомендаційні акти Шепетівського районного управління ГУ ДСНС України в Хмельницькій області для керівництва закладів освіти Ізяславщини щодо приведення укриття у відповідність до чинного законодавства.

До 15 серпня заклади освіти громади повинні усунути недоліки та провести всі безпекові заходи для проведення очної форми навчання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь