A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Конституція – оберіг державності! (відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України)

Дата: 29.06.2022 15:30
Кількість переглядів: 529

Фото без опису

Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне  минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безумовно належить День Конституції України – свято волі, миру і доброї злагоди всіх громадян на основі закону і справедливості. 23 роки тому.

26 років тому нарешті здійснилася давня мрія українського народу - прийнято Конституцію Незалежної України. Відтоді дата 28 червня 1996 року золотими літерами навіки вписано в літописи нашого народу.

Зазвичай українці і, зокрема, ізяславчани, цю знаменну дату відзначали гучно та ще й мали у цей день додатковий вихідний. Однак цьогоріч повномасштабне вторгнення окупантів на територію України внесло свої корективи.

28 червня до Дня Конституції України та задля підняття духу єдності та віри у Перемогу нашої України біля Ізяславського будинку культури просто неба відбувся благодійний музичний концерт на підтримку Збройних Сил України. Під час заходу всі охочі могли долучитися коштами до збору на потреби наших відважних захисників.

Заступник міського голови Леся Божко звернулась до присутніх учасників: «День Конституції України – це День нашої зрілості й нашої гордості, бо верховенство права, гідність і територіальна цілісність, закарбовані в Конституції – справжні, вистраждані цінності нашого народу. Нехай в день національного свята – Дня Конституції – в кожного з нас міцніє почуття гордості за свою країну, адже Україна розпочинається з кожного з нас. І нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку кожної людини, де пануватимуть гуманізм, демократія, право, закон і справедливість». Також посадовець подякував українським воїнам за те, що саме вони сьогодні виборюють право України жити за європейськими цінностями, передбаченими українською Конституцією; всім, хто наближає перемогу на своїх робочих місцях, волонтерить, молиться за ЗСУ, прикордонників, тероборону, ДСНСців та правоохоронних органів. Зокрема висловила Леся Володимирівна своє переконання, що ми повернемо все, що належить нам, українцям, повернемо наші землі, які є невід’ємною частиною української історії, і зовсім скоро Конституція України набуде своєї сили на всіх тимчасово окупованих територіях України!

Групі волонтерів Ізяславщини, зокрема та військовому медику, ветерану АТО/ООС, голові правління громадської організації «Захист – об’єднання волонтерів» Катерині Луцик було вручено відзнаки за активну громадську та волонтерську діяльність, внесок у зміцнення потенціалу Збройних Сил України, а також з нагоди  Дня Конституції України.

Крім того було урочисто нагороджено медаллю Всеукраїнського об’єднання «Країна» «ЗА ГІДНІСТЬ ТА ПАТРІОТИЗМ» за громадянську мужність, самовідданість та громадську активність окремих волонтерів Ізяславщини.

Також до всіх присутніх звернувся митрофорний протоієрей, благочинний храмів Ізяславського округу Православної Церкви України о.Володимир Ковальчук. У своєму напутньому слові він зазначив, що День Конституції – це єдине свято, яке визначає долю і життя людей. 26 роки – це зовсім юний вік, але він дає можливість оцінити та усвідомити всі права і обов’язки, жити згідно Основного закону, поважати та цінувати його. Адже в Конституції прописано 10 Божих заповідей.

Змістовна патріотична концертна програма, яку підготував народний аматорський хор імені Георгія Кирпи Клубівського сільського будинку культури (керівник - Антоніна Лукаревська), додала піднесеного настрою для мешканців та гостей міста.  Лунали  пісні про рідну неньку Україну та любов до рідної землі. На завершення концерту хор виконав свою версію такої відомої та улюбленої українцями «Червоної калини», нагадавши повний текст та зміст пісні повстанської, пісні боротьби і сили. Окрасою концерту було декламування власної патріотичної поезії ізяславчанкою Ларисою Янишиною, яка нікого байдужим не залишила.

Під час заходу всі охочі могли взяти участь в майстер-класах, які проводили працівники Ізяславcької центральної бібліотеки, переглянути оформлені виставки.

Дякуємо усім, хто долучився до благодійної акції по збору коштів. Це вкотре доводить небайдужість пересічних громадян до потреб української армії у період війни та їхню готовність допомагати матеріально. Всі кошти будуть передані на потреби наших захисників.

Фото без описуДякуємо всім, хто відвідав захід, в чиїх серцях кипить любов до України!

Ви усі тихо робите добре справу, яка надто дорого вартує! А ваші великі серця захоплюють, надихають, спонукають та переконують, що разом ми – незламні, незборима сила!

Лише разом і лише до нашої Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь