A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Дата: 22.06.2022 16:24
Кількість переглядів: 261

 

22-е червня понад вісімдесят років тому, 04:00 год. ранку, мить ..., і шквал крові, болю і смерті…

1418 чорних днів і ночей йшов український народ шляхом війни, через труднощі і незгоди, втрати і страждання, йшов, не шкодуючи сил в ім’я Перемоги.

22 червня у Парку Слави м.Ізяслав відбувся меморіальний захід до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Вічний вогонь, сірі постаті монумента, викарбувані імена на монументі нагадують нам про трагічні події Другої світової війни на Ізяславщині та в Україні. Ця кривава війна залишила слід у долі та історичній пам’яті українського народу, двічі пройшовши вогнем і кров’ю по території України – спочатку на схід, а потім на захід, не обминувши жодного, навіть найменшого населеного пункту. Не було жодної родини, яка б не зазнала горя, не відчула болю втрат. Майже кожний клаптик ізяславської землі був политий кров’ю та сльозами земляків.

За упокій всіх загиблих під час війни, всіх тих, хто поклав на вівтар перемоги свої життя та здоров’я, провів молебень митрофорний протоієрей, благочинний храмів Ізяславського округу Православної Церкви України о.Володимир Ковальчук. По завершенню священнослужитель звернувся до присутніх учасників заходу, зазначивши, що для мільйонів людей 22 червня 1941 року - трагічна дата. Цей день став початком найкривавішої війни в історії українського народу. Чотири роки жахливих подій забрали життя більше, ніж десяти мільйонів українців. Нажаль, знову в нашій Україні відбуваються військові дії, гинуть люди, руйнуються міста та села. Тисячі знедолених людських життів… Але наші мужні захисники, як і багато років назад наші діди та батьки, виборють свободу рідної землі. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстоював перемогу в  жахливій війні, тих, хто став жертвою нацизму та рашизму.

Присутні на меморіальному заході вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв війни та поклали квіти до меморіалу загиблих героїв-визволителів.

Аналогічні заходи відбулись в інших населених пунктах Ізяславської громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь