A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбувся традиційний бібліотечний велокрос «Стежками Василя Івановича Кравчука»

Дата: 09.06.2022 20:58
Кількість переглядів: 437

Фото без опису

Щорічно, до річниці від дня народження заслуженого працівника культури України, письменника, композитора, члена Національної спілки письменників України,  почесного громадянина міста Ізяслав Василя Кравчука  (1929 – 2015), щорічно 8 червня організовується проведення традиційного бібліотечного велокросу «Стежками Василя Івановича Кравчука». Цей рік не став винятком. Його учасниками стали працівники окремих бібліотечних закладів громади, КЗ "Палац Сангушків" Ізяславської міської ради та Ізяславського будинку культури.

Велосипед  не випадково було обрано  як транспортний засіб, адже саме на ньому  Василь Іванович полюбляв, поки дозволяв стан здоров’я,  мандрувати околицями Ізяслава та до рідного села Кіндратки.

Відправним пунктом велокросу став Ізяславський будинок культури. Учасники велопробігу вирушили до будинку за номером 21 по вул.Шевченка м.Ізяслав, у якому проживав письменник. На фасаді будівлі розміщено меморіальну дошку на честь Василя Івановича Кравчука.

Далі всі вирушили до місцевого кладовища, де на алеї почесних поховань спочиває видатний земляк. Тут учасники заходу вшанували пам'ять письменника хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Наступною зупинкою мандрівників  стала бібліотека с.Припутні, де відбулась краєзнавча година під назвою: "Я тут народився в краю барвінковім" за участю користувачів-дітей.

Після цього учасники велопробігу вирушили в с.Білеве, де переглянули виступи юних поціновувачів творчості митця, котрі продекламували вірші Василя Кравчука.  

Заключним пунктом подорожі були відвідини батьківської хати Василя Івановича Кравчука у мальовничому селі Кіндратка.

Фото без описуПісля підведення підсумків, сповнені вражень від почутого та побаченого, намилувавшись величними краєвидами рідної Ізяславщини, учасники бібліотечного велопробігу повернулися до міста Ізяслав.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь