A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Громада храму Святого Миколая Чудотворця Православної Церкви України м.Ізяслав відзначила своє престольне свято

Дата: 23.05.2022 14:57
Кількість переглядів: 392

Фото без опису

 

У день пам’яті святителя Миколая, 22 травня, громада храму Святого Миколая Чудотворця Православної Церкви України міста Ізяслав відзначила своє престольне свято.

На запрошення настоятеля, благочинного Ізяславського округу, митрофорного протоієрея Володимира Ковальчука, на святкову Божественну літургію до храму завітав єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павло разом із єпископом Дунаєвецьким Марком та священнослужителями ряду Хмельницької єпархії, щоб соборно із парафіянами храму і численними гостями прославити Всевишнього.

На церковному подвір'ї короваєм та квітами владику зустріли прихожани, висловивши щирі слова подяки за архіпастирський візит. У самому храмі до архіпастиря зі словами вдячності звернувся настоятель митрофорний протоієрей Володимир Ковальчук, запросивши владику очолити святкове Богослужіння та помолитися за Ізяславську громаду, Україну та благочестивий народ.

Єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павло у співслужінні єпископа Дунаєвецького Марка та священнослужителів очолив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у Свято-Миколаївському храмі міста Ізяслав просто неба.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про українських воїнів та визволення нашої? Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Украі?ні єдиної? Помісної? Православної? Церкви.

Також під час відправи єпископ Павло звершив священничу хіротонію над студентом Київської православної богословської академії дияконом Михайлом Гетьманом.

На запричасному проповідь виголосив настоятель парафії Покрови Божої Матері с. Христівка - протоієрей Віталій Костюк.

Його Преосвященству співслужили представники духовенства Ізяславського, Шепетівського, Білогірського благочинь.

Після Літургії єпископ Павло привітав присутніх зі храмовим святом, подякував за спільну молитву і побажав, щоб благодать Святого Духа зійшла в цей величний день на людей, очищаючи від усякої скверни, і наповнила серця Божими чеснотами та прагненням до духовного життя, а на молитовну пам’ять подарував частичку святих мощей Святого Миколая.

Також у своєму слові керуючий Хмельницькою єпархією закликав Боже благословення на настоятеля, парафіян, фундаторів та жертводавців парафії, а за активну допомогу у будівництві храму, єпископ Павло відзначив подячною архієрейською Грамотою за щиру працю на користь Святої Православної Церкви України та побожним народом - родину Яцкових.

Також було надано слово для Ізяславського міського голови Сергія Шлегеля, котрий привітав усіх присутніх із храмовим святом та урочисто вручив подяку релігійній громаді храму Святого Миколая Чудотворця Православної Церкви України м.Ізяслав за активну громадську та волонтерську діяльність, вагомий внесок у підтримку Збройних Сил України та внутрішньо переміщених осіб, зміцнення авторитету Православної Церкви України.

Своєю чергою настоятель храму протоієрей Володимир Ковальчук від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за візит і спільну молитву.

Фото без описуЗавершилося богослужіння акафістом до святителя і чудотворця Миколая, уставним многоліттям та молитвою за Батьківщину: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

Закінчилось усе святковим частуванням, яке приготували члени  ГО «Ізяславське козацьке товариство».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь