A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Вишиванка — духовна броня українців

Дата: 19.05.2022 16:39
Кількість переглядів: 357

Фото без опису

День вишиванки завжди був яскравим, життєдайним та улюбленим святом мільйонів українців. Щороку цього дня вся Україна, а також кожен куток планети, де живуть українці, перетворювались на фантастичну красу. Згадаймо школярів у вишиванках, підприємства та офісах - океан радісних фото. Згадаймо себе і той піднесений внутрішній стан, коли йдеш вулицею і тобі посміхаються незнайомі люди лишень тому, що вони теж у вишитих сорочках.

Споконвіку вишиванка для українців була не просто одягом, а оберегом – символом здоров’я, краси, щасливої долі і родової пам’яті. Тому що в ній закладена енергія поколінь, побажання добра.

Колись навіть у заслання люди насамперед брали зі собою документи та вишиванки. І це ті речі, які багато українців встигли схопити, тікаючи з дому від бомбардувань росіян цього року. Навіть наші захисники одягають вишиті сорочки і вірять, що вони захистять від ворожих куль.

І наразі вишиванка – це символ української нескореності, свободи, солідарності з українцями іноземців, які цього дня також одягають вишиванки.

Завдяки нашим відважним новітнім Героям цьогоріч ми зберегли красиву традицію, відповідальну місію великим українством одягати вишиті сорочки третього четверга травня в знак єдності та підтримки одне одного.

19 травня мешканці громади долучилися до Всеукраїнського Дня вишиванки. Чимало колективів підприємств, установ та організацій різних форм власності підтримали ідею одягнути традиційний стрій та провести свій робочий день у вишиванці, виразити свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.

Цьогорічним гаслом Дня вишиванки стало: ВИШИВАНКА — ДУХОВНА БРОНЯ УКРАЇНЦІВ. УКРАЇНА – БРОНЯ СВІТУ. ЗАХИЩАЄМО СВОЄ.

Фото без описуУ День вишиванки усі учасники мали піднесений настрій, адже у стародавньому одязі всі відчували гордість за приналежність до українського народу.

Свято об’єднало тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає тисячолітні традиції українського народу, прославляє безцінні культурні надбання на теренах нашої країни та далеко за її межами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь