A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Вірив у перемогу і  віддав найцінніше - своє життя

Дата: 15.05.2022 12:17
Кількість переглядів: 488

Хвиля горя, жалю та сліз приголомшливо накрила Ізяславщину. Не залишають болісні та гіркі думки щодо тієї неосяжно-високої ціни, що платиться нашими захисниками у боротьбі за свободу та незалежність України…

Вчора, 14 травня, мешканці Ізяслава проводжали в останню путь свого хранителя – козака вже новітньої доби, воїна-сержанта Чернявського Олександра Анатолійовича, який загинув під час  артилерійського обстрілу у Донецькій області зі сторони окупантів.

Церемонія прощання із новітнім Героєм відбулась на центральній площі Ізяслава – площі Героїв Майдану, де зібралися сотні  людей, які, можливо, й не знали Олександра особисто, але прийшли провести в останній шлях славного воїна,  який на олтар перемоги над підступним та оскаженілим ворогом  поклав найцінніше - своє життя.

Присутні почергово підходили до домовини, клали до неї квіти та вклонялися мужності й відвазі воїна-захисника. Адже Він був справжнім патріотом, щирим і добрим, а ще відважним та самовідданим бійцем.

У храмі святого Миколая Чудотворця ПЦУ відбулася заупокійна служба за загиблим. Під час богослужіння та траурної церемонії раптом засяяло ясне сонце, наче підтверджуючи і цієї митті ту сонячність, що була притаманна Олександрові…

…Сумна велична ріка містян несла нашого Воїна Світла вулицями Ізяслава.

Місце, де розпочинається Алея Героїв, стало місцем останнього земного пошанування для новітнього Героя Олександра Чернявського.  Скільки сліз та людського болю відчуло це місце прощання, скільки гордості за Героїв, які полягли за Україну і за мирне небо над нами у боях з рашистською ордою, злинуло в небо із словами Державного Гімну, скільки палких слів підтримки рідних та визнання жертовності Воїнів прозвучало…

Новітні Герої, уродженці нашої громади, які віддали життя у боротьбі з окупантами... Вони різні – молоді і старші, сімейні і неодружені… Спільне одне – невтримне бажання захищати Україну, свою родину, свій дім, зрештою, всіх нас від нещадного ворога.

Ось вона, ціна добрих ранків і спокійних днів тут у нас, на Ізяславщині. Ці хлопці стали живим щитом, щоб не допустити того, що відбувається в Маріуполі, Чернігові, Херсонщині, у наші домівки. Ці хлопці і є ціною нашої з вами свободи.

І для кожного Героя – наш низький доземний уклін. Пам’ять про справжніх захисників України назавжди залишиться в наших серцях. Вічна їм пам’ять! Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь