A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Наслідки комуністичного терору нами не забуті (до Дня пам’яті жертв політичних репресій)

Дата: 15.05.2022 11:13
Кількість переглядів: 300

Фото без опису

Щороку у третю неділю травня в Україні відзначається День пам'яті жертв політичних репресій - щорічний національний пам'ятний день в Україні, день глибокої скорботи і туги за мільйонами обірваних життів наших земляків.

За даними Українського інституту національної пам’яті державний терор та репресивні заходи за політичною ознакою в Україні тривали з 1918 до середини 1980-х років. Найжорстокішою репресивна політика була протягом початку 1930-1953 рр., коли керівництво нею здійснював безпосередньо Й.Сталін.

Сталінська верхівка боялася й ненавиділа кожен народ. Та найбільший страх вона відчувала перед Україною. Знищенню підлягав кожен підозрюваний у найтяжчому зі злочинів – любові до України.

У наш час знову запанували репресії на окупованих українських територіях проти тих, хто вважає Україну своєю Вітчизною. Український народ ціною життя тисяч патріотів знову змушений відстоювати шанс на своє мирне майбутнє, і тому солідарний з усіма народами, які постраждали від тоталітарних режимів, зокрема, кремлівського.

З нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій біля меморіалу жертвам голодоморів та політичних репресій м.Ізяслав відбулася церемонія покладання квітів. Учасники заходу зібралися для того, щоб вшанувати пам’ять жертв репресій, згадати тих, хто постраждав та загинув унаслідок злочинних дій жорстокого тоталітарного режиму.

Відслужив заупокійну літію благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Православної Церкви України митрофорний протоієрей Володимир Ковальчук.

Міський голова Сергій Шлегель та благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Православної Церкви України митрофорний протоієрей Володимир Ковальчук у своїх виступах зазначили, що відновлення правди про політичні репресії і гідне вшанування їхніх жертв – це не просто символ. Це – головна ознака того, що наша душа жива, що наше життя не знищене, що наш народ перемагає і зло, і смерть. Драматичні події, які пережив і переживає сьогодні український народ, у черговий раз доводять, що насильство і тоталітаризм ніколи не приносили добра. У пам’ять про всіх невинно загиблих жертв репресій нам тепер треба жити так, щоб смерть мільйонів наших людей була виправдана щасливою долею нинішніх і майбутніх українців. Єдине наше бажання сьогодні – жити в єдиній і вільній Україні.

У знак шани усім, хто постраждав від політичних репресій, учасники заходу поклали квіти до меморіальної стели та вшанували хвилиною мовчання.

Ті страшні репресійні трагедії, які спіткали український народ, назавжди залишиться в пам’яті нащадків, у серцях усіх поколінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь