A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ліс під постійним наглядом

Дата: 10.05.2022 09:34
Кількість переглядів: 325

 

Сучасні технології допомагають лісівникам Державного підприємства «Ізяславське лісове господарство» під час неспокійного і дуже відповідального періоду – пожежонебезпечного сезону.

Так, у лісництвах підприємства протягом останніх кількох років встановлено чотири сучасних телевізійних системи відеоспостереження за лісами. Камери відеоспостереження встановлюються на висоті понад 30 метрів і обертаються навколо своєї осі. За технічними характеристиками їх радіус огляду в середньому становить 20 кілометрів (залежно від погодних умов). “Таке обладнання дороговартісне, однак повністю себе виправдовує, адже дозволяє виявляти найменші задимлення, загорання на ранніх стадіях та з високою точністю допомагає визначити координати лісової пожежі, а це, в свою чергу, дає змогу вчасно локалізувати загорання”, – наголошує інженер з охорони та захисту лісу Віталій Рожков.

Пункти спостереження обладнані в лісництвах, а також дані з усіх камер виведені на спостережний пункт підприємства, де черговий щоденно під час світлового дня в режимі реального часу наглядає за прилеглими масивами за допомогою спеціальних моніторів. Таким чином, практично усі хвойні насадження підприємства, які найбільш вразливі під час пожежонебезпечного періоду, вже знаходяться під перехресним відеонаглядом.

Будьте пильними, неухильно дотримуйтеся, правил пожежної безпеки в лісі, адже охорона його від пожеж – суспільний обов’язок кожного!

За матеріалами ДП «Ізяславське лісове господарство»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь