A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

До уваги громадян Ізяславської міської територіальної громади, які у власних житлових приміщеннях прихистили внутрішньо переміщених осіб!

Дата: 01.04.2022 09:58
Кількість переглядів: 365

Фото без опису

 

Уряд постановою від 19.03.2022 № 333 затвердив Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Відтак, аби допомогти громадянам, яким довелося покинути свої домівки, рятуючись від російських бомб і ракет, Мінрегіон запустив соціальну ініціативу «Прихисток» – проект із розміщення українців, які вимушені переїхати із зон бойових дій.

Проєкт має на меті заохотити українців поділитися своїм житлом і затишком та прихистити всіх внутрішньо переміщених співгромадян, які постраждали від дій путінського режиму в Україні.

Так, власники житла, які безкоштовно допоможуть українцям із проживанням, зможуть отримати від держави близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від її віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Щоб запропонувати своє житло для проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію, необхідно:

 З 1 квітня подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт https://prykhystok.gov.ua/ про готовність прийняти у себе переселенців;

при поселенні переселенців подати відповідну заяву до Ізяславської міської ради;

для отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, власники житла можуть звертатись до  Ізяславської  міської ради (м.Ізяслав, вул.Незалежності, буд. 43, каб. 1);

компенсація надається фізичним особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, для покриття понесених власниками жилих приміщень витрат, пов’язаних з таким розміщенням;

не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб власник жилого приміщення зобов’язаний подати заяву  до Ізяславської  міської ради (м.Ізяслав, вул.Незалежності, буд. 43, каб. 1), в якій зазначається відомості про кожну з розміщених осіб та до якої додаються копії документів, що посвідчують їх особу та статус внутрішньо переміщеної особи, а також відомості про заявника та копії документів, що посвідчують його особу та  право власності на жиле приміщення;

власник жилого приміщення також зобов’язаний в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні;

для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше 5 днів з дня закінчення звітного місяця (тобто до п’ятого числа кожного місяця) подає до Ізяславської  міської ради (м.Ізяслав, вул.Незалежності, буд. 43, каб. 1) заяву на отримання компенсації витрат, що пов’язані з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб за місяць.

 

Перелік документів, необхідних для отримання такої компенсації:

– копії паспорту громадянина України та реєстраційного номеру облікової картки платника податків власника жилого приміщення;

–  копії паспорту громадянина України або свідоцтва про народження дитини внутрішньо переміщеної особи та реєстраційні номери облікових карток платників податків внутрішньо переміщених осіб.

– банківські реквізити заявника для перерахування суми компенсації.

Внутрішньо переміщені особи та власник жилого приміщення несуть відповідальність за достовірність поданих копій.

Протягом п’яти робочих днів  уповноважені особи виконавчого комітету міської ради проводять перевірку (верифікацію) наведених у заяві власником жилого приміщення відомостей з відвідуванням місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що встановлюють особу (паспорта громадянина України або свідоцтва про народження внутрішньо переміщеної особи, зокрема електронних документів), а також перевіряють дані про відсутність або наявність у заяві інформації про осіб, які отримують щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

             Розрахунок сум компенсації.

Сума компенсації  розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалось для розміщення внутрішньо-переміщеної особи,  але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної системи внутрішньо переміщених осіб та при відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги  з розрахунку – 14,77 грн. за кожен людино-день.

 Компенсація здійснюється до 20-го числа місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

Очікуйте поступлення коштів на банківський рахунок!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь