A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Заряд життєдайною енергією світу дитинства

Дата: 26.04.2022 16:53
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

 

Дитинство – це неймовірний час, коли світ щодня розкриває свої таємниці, усі мрії яскраві, а радість від життя безмежна. Сьогодні страшні реалії такі, що ми мусимо щодня переживати та молитись за своїх дітей, боротись із болем і ненавистю за сльози матерів, долі та життя чиїх дітей з нелюдською жорстокістю ламає ворог.

Ізяславська міська територіальна громада прихистила понад 1000 дітей різного віку з родинами, життя яких докорінно змінила кривава війна. І обов’язок нашої громади - докласти всіх зусиль, щоб діти переселенців могли насолоджуватись кожним дарованим днем, щоб бачити їх сонцесяйні посмішки та блиск у очах,  як у наших дітей.

На Ізяславщині для дітлахів переселенців різного віку  організовують майстер-класи різної тематики. Такі заняття покликані зняти емоційне напруження та знизити рівень стресу і тривожності у зв’язку із подіями, які пережили діти. Та й не секрет, що мистецтво лікує та допомагає адаптуватись на новому місці.

Працівники Ізяславського будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка» та Ізяславського історико-краєзнавчого музею, а також ряду закладів культури сіл Ізяславської міської територіальної громади кілька разів на тиждень організовувались заняття з малювання, виготовлення ляльок-мотанок, листівок та інші рукоділля. Це – створений маленький дитячий світ, де діти граються, спілкуються та відволікаються від неприємностей, які принесла кровожерлива війна.

До кожної дитини під час таких занять намагаються знайти індивідуальний підхід,  хоча іноді буває дуже складно. Адже потрібно довести дітям, що вони зараз у безпеці.

Чимало майстер-класів присвячено тематиці Великодня. Усі маленькі учасники цих заходів поринули у захопливий світ передвеликодніх традицій.

До маленьких дітей також долучаються дорослі, які допомагають втілювати ідеї малечі.

Менш ніж за годину у руках дитини з’являється власний янгол-охоронець. Хтось із них залишить його собі на згадку, а хтось - надішле своєму татусеві/матусі, котрі зараз на передовій. Також дітлахи, які приїхали на Ізяславщину з різних куточків України, спробували писати писанки. Кожна із них - маленьке диво! Писанка – символ весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду, символ сонця, тепла та вічності. Старші люди кажуть, що поки писатимуться писанки, доти у світі існуватиме любов.

Фото без описуКожна дитяча робота - це унікальне художнє мистецтво.

Пишаємося надзвичайно талановитими українськими дітьми.

Подібні заняття планується організовувати у подальшому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь