A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звернення міського голови Сергія Шлегеля з нагоди 36-ї річниці Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2022 08:30
Кількість переглядів: 656

Фото без опису

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, жителі та гості Ізяславщини!

 

Сьогодні минає 36 років від дня Чорнобильської катастрофи, яка озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах. Чорнобиль продемонстрував могутність і, водночас, безсилля людини. Ще раз довів, що можливості людського розуму великі, але за умови повної відповідальності за дії і вчинки. Чорнобильська трагедія – це жорстке і безкомпромісне попередження людству.

Страшна  аварія на  атомній електростанції розділила нашу епоху на «до» і «після» чорнобильську. Наслідки катастрофи мали планетарні масштаби: величезні території були забруднені радіацією, десятки тисяч громадян було переселено у безпечні місця з Прип’яті  до інших районів.

Чорнобиль практично торкнувся кожного з нас – хвороби, скалічені долі наших рідних, близьких і зовсім невідомих людей, хто ліквідовував наслідки аварії. Чорнобильські дзвони лунають над нами - і того відлуння вистачить ще не на одне покоління.

Пам'ятаючи про темні сторінки історії, ми ніколи не повинні забувати героїзму пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, представників усіх професій, котрі брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців Ізяславської громади. Це була боротьба людей з вогнем в ядерному пеклі. Вони рятували не лише атомну станцію, Прип’ять, Чорнобиль… Вони рятували Україну та весь світ.

І знову понад тридцять років потому історія повторюється… Після повномасштабного вторгнення в Україну окупанти захопили Чорнобильську та Запорізьку АЕС. Україна у черговий раз рятує світ. Співробітники атомних станцій робили та продовжують робити усе можливе, аби запобігти ядерному вибуху.

Їхній подвиг назавжди записаний у літопис людської мужності й навічно залишиться в пам'яті українського народу.

Промені смерті не змогли знищити дух героїзму, солідарності і самовідданості тих чоловіків і жінок, які у далекому 1986 році боролися в Чорнобилі з ядерною стихією.

Ми схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов'язок перед рідною землею і рідним народом – зупинив ескалацію катастрофи, унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України та інших держав.

Ми разом згадуємо і сумуємо за героями, які віддали власні життя заради наших. Вічна і світла їм пам'ять…

Безмежна шана і доземний уклін ліквідаторам, які живуть поряд з нами.

 

З повагою

Ізяславський міський голова Сергій Шлегель


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь