A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ізяславську багатопрофільну лікарню відвідала команда фахівців Інституту серця

Дата: 19.04.2022 22:59
Кількість переглядів: 274


          Серцево-судинні хвороби вже протягом тривалого часу посідають перше місце серед причин смертності в усьому світі. Не виключення Україна і, зокрема, Ізяславщина. Серцево-судинні хвороби негативно впливають на стан демографічної ситуації в Ізяславській міській територіальній громаді. На жаль, через пізнє звернення до спеціалістів майже кожен десятий з них помирає. Крім того, люди помирають і від ішемічної хвороби серця, гіпертонічної хвороби та гострого порушення мозкового кровообігу. Звісно, кожна людина повинна усвідомлювати – для запобігання важких хвороб серця і судин необхідно дотримуватися здорового способу життя, відмовитися від шкідливих звичок. А якщо спіткала важка хвороба – інфаркт міокарда – необхідно у найкоротший термін доставити хворого до спеціалізованого закладу. 
          Минулого тижня КНП «Ізяславську багатопрофільну лікарню» відвідала команда фахівців ДП «Інституту серця Міністерства охорони здоров’я України». Столичні медики прибули до нашої громади, аби проконсультувати наших хворих серцевими недугами: і тих, хто переніс операції, і тих, хто потребує діагностування та стоїть на обліку. Фахівці Інституту серця провели обстеження найбільш складних пацієнтів громади (а це понад 50 пацієнтів). 
             «Ми звикли вважати серце найголовнішим органом, без якого, як не крути,  — не обійдешся. Ситуація із серцево-судинними захворюваннями в Україні з кожним роком погіршується, незважаючи на те, що за рівнем ефективності використання сучасних високотехнологічних методик діагностики і лікування та їх результативності Україна не відстає від країн Заходу. Проте українці частенько не поспішають виконувати рекомендації лікарів щодо обстеження  та лікування. Певне, чекають, щоб «припекло»… Таке очікування — лише на шкоду. А якщо ще й показане хірургічне лікування, то, на жаль, пігулками його не заміниш» - констатували столичні медики.
                  Від Ізяславщини до Києва кілька сотень кілометрів. Ніби й небагато. Для медицини — ціла прірва, містки через яку налагоджують самі медики, за власною ініціативою та бажанням,— для нашого з вами блага. Цінуймо це, особливо у такий важкий для Украї
ни час.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь