A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Нас об’єднує спільна відповідальність за безперебійну життєдіяльність Ізяславщини

Дата: 15.04.2022 12:49
Кількість переглядів: 418

Фото без опису

Вчора, 14 квітня, Ізяславський міський голова Сергій Шлегель зустрівся із підприємцями Ізяславщини.

Оборона Ізяславської громади та фінансова підтримка для добровольчого формування, що діє на території громади, стала ключовою темою під час зустрічі.

Посадовець поінформував присутніх, що після початку війни в Україні велика кількість громадян вирішили стати на захист Батьківщини. На території нашої громади  функціонує добровольче формування Ізяславської міської територіальної громади № 1 «Горинь». Цей підрозділ   створено як громадське об’єднання на добровольчих засадах з метою забезпечення життєдіяльності громади, органу місцевого самоврядування, функціонування критичної інфраструктури громади, яка забезпечує повноцінне виконання всіх заходів щодо життєдіяльності в умовах «правового режиму воєнний стан», а також здійснення охорони та оборони критичної інфраструктури громади, потенційно небезпечних підприємств. Крім того, це формування є неприбутковою організацією та здійснює своє функціонування на добровільних засадах відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» та іншого чинного законодавства, а також свого Статуту.

Учасниками цього добровольчого формування є жителі Ізяславщини, які виявили бажання охороняти території громади і забезпечувати правопорядок, захищати інфраструктури від диверсантів. Так, учасники цього підрозділу працюють на своїх робочих місцях, живуть вдома, але є організацією з армійською структурою та дисципліною. Вони допомагають місцевій поліції та військовим обороняти громаду від можливого вторгнення агресора та запобігати мародерству.

На території нашої громади немає активних бойових дій, але вживаються усі відповідні заходи щодо запобігання виникнення терористичних або диверсійних актів.

Для виконання належним чином завдань з оборони населених пунктів громади в умовах війни добровольче формування Ізяславської міської територіальної громади № 1 «Горинь» потребує коштів на придбання  форменого одягу, іншої військової амуніції, тощо. Для підтримки добровольчого формування відкрито рахунок: ГО «Рада ветеранів 8 окремої бригади СП» UA943157840000026008388726266 (поточний рахунок, у національній валюті), МФО 315784, код ЗКПО 38941708 ТВБВ № 10022/088 філія – Хмельницьке обласне управління АТ «Ощадбанк» (призначення платежу: благодійна допомога для добровольчого формування). 

Небайдужі мешканці та волонтери Ізяславщини у межах своїх можливостей надають благодійну допомогу на ці цілі, проте цього не достатньо. Тому вкрай потрібна допомога від бізнесу Ізяславщини. Кожен із підприємців може долучитися до забезпечення фінансуванням добровольчого формування на їх потреби.

Користуючись нагодою виступив перед учасниками зустрічі і начальник фінансового управління Ізяславської міської ради Сергій Журавель. Він зазначив, що попри те, що для бізнесу на час воєнного стану запровадили чимало податкових пільг, підприємців, які зараз продовжують заробляти, закликав все ж поповнювати своїми платежами місцевий бюджет. Адже вже зараз громада несе неабиякі втрати. Щомісяця лише через несплату єдиного податку ФОПами 1 та 2 групи Ізяславщина втрачатиме чималі суми поповнення казни. Наразі невідомо, доки в Україні триватиме режим воєнного стану. Відтак місцевий бюджет стає неабияк залежним від отриманих податків. А це саме той тил – від якого залежить економічна стабільність нашої громади. Місцеву владу і бізнес об’єднує спільна відповідальність за безперебійну життєдіяльність Ізяславщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь