Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Переконливо закликаємо жителів Ізяславської громади максимально ефективно використовувати земельні ділянки, щоб уникнути продовольчої кризи внаслідок війни

Дата: 06.04.2022 16:10
Кількість переглядів: 277

         Фото без опису

          У зв’язку із військовою агресією російської федерації та введенням воєнного стану на території України, такі події призводять до продовольчої кризи в країні. 

За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок війни, майже 30% населення України потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Близько 18 млн осіб безпосередньо зіткнеться з наслідками війни, а понад 7 млн стануть внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Так, через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів –  і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

Аграрному сектору наразі відводиться важлива роль у забезпеченні продовольчої безпеки нашої держави, а тому усі, хто дотичний до цього, стають ще однією армією.

Зараз як ніколи важливо, щоб кожен клаптик землі на території нашої громади був максимально оброблений, засіяний або засаджений.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення продовольчої безпеки, Ізяславська міська рада переконливо закликає жителів Ізяславської міської територіальної громади максимально ефективно використовувати земельні ділянки, придатні для вирощування сільськогосподарських культур.

Також повідомляємо, що в Україні діє всеукраїнська ініціатива “Сади Перемоги” https://www.sadyperemohy.org/, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування ресурсів для вирощування сільськогосподарської продукції задля недопущення продовольчої кризи в Україні. Ініціатива включає консультаційну підтримку громадам та домогосподарствам щодо організації ініціативи «Сади Перемоги», ефективного городництва, зберігання та переробки вирощеної продукції, а також комунікаційні заходи, спрямовані на заохочення кожної українки та українця долучитися до вирощування овочів, фруктів, зернових вдома.

"Сади Перемоги" – не нова ідея. Такі овочеві, фруктові та трав'яні сади, були висаджені в приватних помешканнях і громадських парках у США, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. Вони допомогли вистояти країнам у найскрутніші часи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь