A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

До уваги платників податку на доходи фізичних осіб

Дата: 29.03.2022 15:48
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

Основним бюджетоутворюючим джерелом доходів міського бюджету є податок на доходи фізичних осіб, питома вага якого в структурі доходів загального фонду становить – 65,7 %.

Станом на 24 березня 2022 року до міського бюджету надійшло даного податку в сумі  18688,8 тис.грн. або 96,1% до призначень звітного періоду. Майже усіма підприємствами громади збільшено перерахування податку порівняно з відповідним періодом  минулого року.

Одним із напрямків збільшення надходження ПДФО є забезпечення укладення трудових договорів з працюючими та забезпечення виплати заробітної плати не менше мінімального розміру встановленого законодавством.

Крім того триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021року. На даний час подано декларацій про майновий стан і доходи громадян  та задекларовано до сплати податок в сумі 105,7 тис.грн., це становить 16 відсотків від задекларованих сум у минулому році.

Надання податкової декларації про майновий стан і доходи  передбачено Конституцією України та Податковим кодексом України. 

Декларування громадянами доходів, використання СПД праці найманих працівників із подальшою їм виплатою заробітної плати не менше мінімального розміру є одним із додаткових джерел наповнення не тільки міського, але й  обласного та державного бюджету,  до якого надходять відрахування від сплати ПДФО платниками, які здійснюють підприємницьку діяльність та проживають на території громади.

Своєчасна сплата податку та реалізація трудових відносин згідно чинного законодавства сприятиме зміцненню фінансової спроможності держави та подальшому відновленню і розвитку інфраструктури та економічного зростання.

Тому звертаємося до всіх платників податку на доходи фізичних осіб щодо  необхідності своєчасного декларування доходів, дотримання трудового, податкового та  бюджетного законодавства у сфері здійснення трудових відносин, виплати заробітної плати працівникам не нижче законодавчо встановленого розміру та перерахування податку в повному  обсязі до бюджету.

Повідомляємо, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається   платниками податків за місцем своєї податкової адреси.

Для зручності платників в Електронному кабінеті ДПС у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів. 

За довідками та для подання декларації звертатися до  Ізяславської ДПІ з 8.00 до 17.00 год.

За матеріалами фінансового управління  Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь