A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Спільний міжконфесійний молебень за перемогу України над окупантом і встановлення справедливого миру в Україні

Дата: 21.03.2022 17:07
Кількість переглядів: 319

Фото без опису

На жаль, нині наша Батьківщина проходить у черговий раз випробування - випробування на єдність та територіальну цілісність. Україна стала ареною бойових дій. За нашу державність і суверенітет проливають кров мужні сини та доньки країни.

Знаковим символом прагнення до єдності українського суспільства став спільний міжконфесійний молебень  вірян парафіяльних громад Православної Церкви України, Хмельницької єпархії Української Православної Церкви (Московський Патріархат), парафії святого Йосипа Римо-католицької церкви міста Ізяслав, ряду протестантських громад Ізяславщини, який відбувся 20 березня 2022 року на центральній площі міста Ізяслав.  

Представники різних релігійних громад Ізяславщини – духовенство, проповідники, численні прихожани, місцеві жителі громади – спільно молилися за перемогу над агресором і встановлення справедливого миру в Україні. Також було піднесено молитви за борців, що полягли за волю, незалежність та територіальну цілісність України, а також загиблим мирним населенням; звільнення полонених і в’язнів, які за вірність Україні позбавлені окупантами свободи; за мирних мешканців України, які страждають від війни та окупації, за біженців та вимушених переселенців, котрі полишили рідні оселі, рятуючи своє життя; за всіх тих, хто стоїть на варті миру, свободи, незалежності та територіальної цілісності України.

До присутніх на заході із пастирським словом звернулись священнослужителі різних конфесій. У своїх виступах вони зазначили, що український народ тисячоліттями бореться за право мати свою державу, за здійснення споконвічної мрії наших предків - бути господарями на своїй рідній землі! За весь період боротьби за Батьківщину  українці не розпорошилися світом, не загубилися серед народів і країн. Сформувались як народ, утвердились як нація! І навіть у наш час, які б високі вимоги не висувала б нам доля - ми, українці, не перестаємо дивувати увесь світ своїм духом, патріотизмом, своєю незламною вірою у перемогу та мир. Священнослужителі у своїх виступах неодноразово наголошували віру у тому, що Господь почує наші прохання та молитви і наблизить час, коли чужинці, що прийшли з війною на нашу землю, полишать її, українські землі звільняться від окупації, єдність і мир в нашій країні відновляться. Перемога вже близько.

Усі присутні на молитві виголосили Господню молитву «Отче наш».

Фото без описуПісля завершення спільного молебню священнослужителі благословили усіх присутніх та закликали віруючих до щоденної молитви за мир, єдність, відвагу наших воїнів і добру долю українського народу.

У рамках заходу місцевою жителькою Галиною Левицькою було продекламовано патріотичний вірш. 

Захід відбувся в атмосфері патріотизму, дружби, взаємоповаги, братерської любові один до одного.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь