A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Усиновлення в Україні під час воєнних дій

Дата: 18.03.2022 11:11
Кількість переглядів: 315

Фото без опису

У соціальних мережах активно поширюється інформація про те, що на даний час є багато дітей, які залишилися без батьківського піклування та заклики до всиновлення таких дітей. Українці - це нація, яка готова прийти на допомогу негайно і зробити все можливе, щоб допомогти, особливо коли це стосується дітей.

На даний час є досить актуальним питання усиновлення дітей, які втратили своїх батьків під час воєнних дій в Україні. На сьогодні, до відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради звертаються громадяни з пропозиціями усиновити дитину.

Одразу, хочемо наголосити, що УСИНОВЛЕННЯ В УКРАЇНІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ЗА НОРМАМИ ЗАКОНУ.

По-перше, для того, щоб усиновити дитину має бути документальне підтвердження того, що вона дійсно втратила батьків, а не якісь чутки. Через військові дії діти можуть опинятися далеко від батьків, втрачати зв’язок з ними або потрапляти  у кризові ситуації. Проте, після завершення війни, не хотілося, щоб вони шукали своїх дітей, навіть якщо зараз хтось з найкращими намірами бажає опікуватися дитиною. Крім того, два місяця після народження, дитина не може бути усиновлена.

По-друге, у дітей, в яких дійсно загинули батьки і це підтверджено документально є родичі, які ними нині опікуються. Так склалося історично, що бажання допомогти і захистити дітей є нашою національною рисою.

Далі, люди, які виявили бажання всиновити дитину, повинні зібрати відповідний пакет документів, визначених п. 22 постанови Кабінету Міністрів України № 905 від 08 жовтня 2008 року «Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей» та стати на облік кандидатів в усиновлювачі у відповідних службах у справах дітей.

Ми пишаємося тим, що українці готові допомогти дітям, усиновити їх, взяти під опіку. Проте, зробити це в умовах воєнного стану складно. Перш за все, держава має забезпечити захист прав дитини в будь-яких умовах і подбати про безпеку дітей.

Саме тому, неухильне дотримання норм та вимог чинного законодавства є беззаперечною умовою діяльності органів опіки та піклування.

         Пам’ятаємо про те, що українські родини є дітоцентричними. Не вірте фейкам! Слава Україні!

Відділ «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь