A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Оковита лилась рікою… (в Ізяславській громаді продовжують викривати «точки» виготовлення самогону)

Дата: 15.03.2022 17:02
Кількість переглядів: 366

Фото без опису

Відповідно до наказу Хмельницької обласної військової адміністрації та Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від 28 лютого 2022 року № 14/55/2022-нс з метою забезпечення громадської безпеки та порядку з 01 березня 2022 року по всій Хмельницькій області заборонено торгівлю алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі.

У воєнних реаліях алкоголь – це ще один підступний «ворог» для українців (окрім окупантів), а значить підлягає негайній ліквідації. Спиртне гальмує реакцію людини на зовнішні подразники (як, приміром, сигнал тривоги або інформація про реальні ризики), що вкрай небезпечно в умовах бойових дій, як для самого споживача, так і його оточення. Окрім того, вживання спиртного може викликати проблеми з координацією та здоровим глуздом, зокрема спровокувати агресію чи панічний напад. Такі громадяни не можуть принести користь своїй Батьківщині, натомість можуть занапастити себе та інших людей, які самовіддано б'ються з ворогом. А тому уведення повного табу на алкоголь під час війни – це виправданий захід.

Від початку запровадження заборони на продаж алкоголю у населених пунктах Ізяславщини організовано рейди по «точках», які займаються виготовленням в домашніх умовах і торгівлею алкоголю у воєнний час.  Станом на сьогоднішній день в Ізяславській громаді вже зафіксовано такі випадки. Оковита відразу вилучається та знищується на місці.

Право на знищення спиртного обґрунтоване положеннями Законів України «Про введення воєнного стану», «Про правовий режим воєнного стану» та іншими чинними нормативно-правовими актами. Винні особи притягуватимуться до відповідальності за законами воєнного часу. Тому закликаємо мешканців громади бути свідомими громадянами, а також не стояти осторонь цієї проблеми та повідомляти про функціонування «точок» продажу самогону й про осіб, які займаються самогоноварінням, правоохоронні органи за контактом: 102.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь