Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Увага! Категорично заборонено спалювання сухої рослинності!

Дата: 13.03.2022 16:10
Кількість переглядів: 239

Фото без опису

Йде 18 день війни. Всі ми прикладаємо максимум зусиль, щоб прискорити її закінчення!

Дуже прикро, що певна категорія населення Ізяславської громади не розуміє серйозності всієї ситуації, яка наразі відбувається в нашій країні. А саме спостерігаються непоодинокі випадки спалювання сухої рослинності. В Україні війна і такі необдумані дії деяких несвідомих громадян спричиняють серед населення додаткову паніку. Адже люди бачачи великий дим у межах та за межами населених пунктів сприймають це як ворожі обстріли. Та й дуже часто пожежним підрозділам доводиться не тільки гасити траву, а й рятувати від вогню ліс, будівлі та майно людей. І це все під час війни!!!

Такі дії суттєво відволікають рятувальників від здійснення їхніх безпосередніх функцій та спричиняють витрати паливно-мастильних матеріалів, що обмежує можливості пожежно-рятувальної служби оперативно реагувати на випадки можливих пожеж та руйнувань, які можуть виникнути у разі загострення військових дій.

Окрім цього, спалювання сухої рослинності у воєнний час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями ЗСУ та територіальної оборони, подання світлових сигналів збройним силам Російської Федерації.

Кожен акт підпалу — це злочин проти природи та себе, за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність. У разі подальшого вчинення протиправних дій громадянами, порушників буде притягнуто до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Саме тому закликаємо бути свідомими громадянами, утриматись від випалювання сухостою. Скеруйте свої сили на боротьбу проти агресора та відбудову економіки, а не додавайте роботи пожежно-рятувальним підрозділам, які несуть службу у посиленому режимі. Будьте людьми, будьте патріотами, допомагайте Україні, а не знищуйте природу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь