A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Уряд ухвалив альтернативні способи виплати пенсій та грошових допомог під час воєнного стану

Дата: 04.03.2022 16:14
Кількість переглядів: 206

     Фото без опису

     Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області повідомляє, що Уряд ухвалив альтернативні способи виплати пенсій та грошових допомог під час воєнного стану на випадок збоїв у роботі тої чи іншої банківської установи, а також для переміщених осіб, які отримують пенсію через поштового оператора.

       Урядовою постановою «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану» передбачено:

? Якщо певний уповноважений банк не зможе здійснювати виплату пенсій та грошових допомог, то люди зможуть отримати належні їм виплати у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанку» як грошовий переказ без відкриття рахунку.

    Цей механізм за потреби запрацює автоматично, людині для отримання пенсії або допомоги необхідно буде звернутись до будь-якого відділення АТ «Ощадбанк» з паспортом та ідентифікаційним кодом.

? У разі тимчасової зміни фактичного місця проживання одержувачі пенсій можуть отримати належні їм виплати переказом без відкриття рахунку у банку в АТ “Ощадбанк” або відділенні АТ “УКРПОШТА”.

? Встановлено також можливість продовження строків виплати пенсій у разі виникнення обставин, що унеможливлюватимуть виплату у визначені дати.

    У таких випадках необхідно звернутись до сервісних центрів Пенсійного фонду України в області (якщо це одержувач пенсії) або до органів соціального захисту населення (якщо це одержувач грошових допомог).

Якщо пенсіонер не визначився з місцем отримання виплати та бажає її отримати на будь-якому автоматизованому відділенні Укрпошти, до якого буде доступ, необхідно повідомити про це оператору.

      Крім того, АТ “УКРПОШТА” повідомила, що для осіб, які не мають можливості зняти готівку з банківських карток у банкоматах або відділеннях банку, є можливість скористатися такими сервісами:

? перерахування коштів з картки для отримання готівки у відділенні Укрпошти або з доставкою за адресою проживання за допомогою послуги «З картки додому»: https://www.ukrposhta.ua/perekaz-z-kartki-dodomu/

? зняття коштів через POS-термінали у відділеннях Укрпошти. Детальніше про послугу https://www.ukrposhta.ua/.../vydacha-hotivky-cherez-pos...

     Роз’яснення та консультації про порядок отримання пенсій та грошових виплат у вигляді грошових переказів мешканці Хмельницької області можуть отримати за номером «гарячої» телефонної лінії – 0800501583 або електронною поштою – kmpfu162@gmail.com головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області або зателефонувавши до Контакт – центру АТ “УКРПОШТИ» за номером телефону 0 800 300 545.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь