A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

На Ізяславщині відбулася урочиста церемонія відкриття спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування жертв домашнього насильства

Дата: 21.02.2022 11:20
Кількість переглядів: 409

Фото без опису

Домашнє насильство – актуальна  проблема сьогодення. Понад 2 млн. українців стверджують, що свого часу стали жертвами жорсткого поводження у побуті. Виняток не становить й Ізяславщина. Щоб жертви домашніх тиранів не почувалися не захищеними, в Ізяславській міській територіальній громаді реалізовано проєкт із створення спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування жертв домашнього насильства.

18 лютого відбулася урочиста церемонія відкриття приміщення спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування жертв домашнього насильства.

В офіційному заході з нагоди відкриття взяли участь перший заступник голови Шепетівської райдержадміністрації Юлія Богуш, директор Хмельницького обласного центру соціальних служб Тетяна Власюк, помічник народного депутата Олени Копанчук Ольга Філіппова та Ізяславський міський голова Сергій Шлегель. 

За сприяння народного депутата України Олени Копанчук на створення спеціалізованої служби в громаді виділено кошти з державного бюджету в розмірі  501069,00 грн. на ремонт приміщення, закупівлю меблів та обладнання. Надалі за громадою залишається утримання за кошти міського бюджету.  Ця спеціалізована служба є структурним підрозділом КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради.

Після урочистого перерізання червоної стрічки директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Олег Ткаченко запросив всіх присутніх оглянути приміщення спеціалізованої служби, яка  відповідає усім санітарно-гігієнічним нормам. Осередок безпеки є повністю інклюзивним.

Оглянувши приміщення, усі присутні обговорили основні напрями роботи «кімнати кризового реагування» та шляхи співпраці всіх суб’єктів на місцевому рівні з метою якісного та ефективного надання послуг у сфері протидії та запобігання домашньому насильству й насильству за ознакою статі.

Як зазначила завідувач відділення соціальних послуг КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Світлана Косовська, в Ізяславській громаді, як і в інших містах України та Європи, на жаль, поширені випадки домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Тому для нас є надзвичайно важливим, щоб постраждалі громадяни отримували належну психологічну, медичну, правову та соціальну допомогу, а також, при потребі, мали надійне місце для безпечного тимчасового прихистку від кривдників. Тим паче місце розташування спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування жертв домашнього насильства ідеальне, поруч: усі соціальні служби, НКП «Ізяславський центр первинної медико-санітарної допомоги», відділ  "Ізяславське бюро правової допомоги" Шепетівського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, від­діл поліцейської діяльності № 2 Шепетівського районного управління поліції ГУ НП в Хмельницькій області (з базуванням в місті Ізяслав) та ін.

У нас є чітка та налагоджена співпраця з протидії домашньому насильству з багатьма відповідними службами, і тепер ми тішимося з того, що можемо надати не тільки психологічну, консультаційну, юридичну, медичну та соціальну допомогу, але й, в критичних ситуаціях, зберегти життя члена подружжя, дитини.

Фото без описуІ дуже важливо, що на проблему домашнього насилля звертається все більше уваги як від держави, так і від місцевої влади.

Відкриття такого осередку безпеки на Ізяславщині - то лише етап формування повноцінної системи протидії насильству, а також вчасна допомога сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь