Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

На Ізяславщині вшанували пам’ять загиблих на майдані

Дата: 18.02.2022 13:22
Кількість переглядів: 413

Фото без опису

20 лютого Україна вшановує День Героїв Небесної Сотні - пам’ятний день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Із метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні в Ізяславському історико-краєзнавчому музеї відбувся меморіальний захід «Майдан. Простір гідності, свободи і єднання».

Захід підготовлено та проведено працівниками Ізяславської центральної бібліотеки, Ізяславського будинку культури та Ізяславського історико-краєзнавчого музею. Відкриваючи його, ведучі зазначили, що історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті і подальшому розвитку всієї країни. За три місяці - з 21 листопада 2013 року до лютого 2014 року Україна прожила цілу історичну епоху.

Українці - свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Українці подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан і заявила, що спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і високий дух.   Але шанс на зміни дістався дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО/ООС, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну  - власне життя. Серед них і наші хлопці - земляки, які без вагань пожертвували своїм життям за свободу  і  незалежність  України.

Учасники заходу поіменно згадали героїв, які назавжди залишаться ангелами, що тримають українське небо. Їхню пам’ять вшановано хвилиною мовчання.

Під час тематичного заходу прозвучали вірші та пісні патріотичної тематики. Присутні переглянули відеопрезентацію «Небесна Сотня. Пам’ятаємо…». Своїми спогадами, болем про тих, хто поклав голови за світле майбутнє України, поділився голова громадської організації ветеранів-учасників АТО Володимир Павлюк.

Фото без описуТакож учасники зібрання мали можливість через сприйняття документів з фондів книгозбірні, представлених на тематичній книжковій виставці  «Майдан. Простір гідності, свободи і єднання», згадати події, що вісім років тому змінили Україну і ще довго будуть у пам’яті та серцях українців незаживаючою раною.

Будуючи нову державу, ми не маємо права забути, за що загинула Небесна Сотня. Для нас є святим обов’язком вшанувати Героїв! Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто ціною власного життя відстояв щасливе завтра нашої Української Держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь