A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Здійснено соціально-профілактичну роботу у сім’ях з дітьми, що перебувають у складних життєвих обставинах

Дата: 11.02.2022 13:53
Кількість переглядів: 345

Фото без опису

З метою соціального захисту дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм необхідної допомоги, запобігання випадкам загрози їх життю та здоров’ю, попередження бездоглядності та безпритульності,  протягом цього тижня  фахівцями із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради спільно із головним спеціалістом відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради Іванною Чепелюк та інспектором сектору ювенальної превенції Шепетівського районного управління поліції ГУ НП у Хмельницькій області Іллею Риголем проводилась соціально-профілактична робота у сім’ях з дітьми, що перебувають у складних життєвих обставинах та проживають в Ізяславській територіальній громаді.

       За вказаний період спеціалістами охоплено 6 населених пунктів (Михнів, Клубівка, Васьківці, Більчин, Більчинка, Ізяслав) та обстежено 15 сімей, які перебувають на обліку служб.

У зазначених сім’ях вивчався стан забезпечення батьками потреб дітей щодо здоровя, харчування, навчання, емоційного розвитку та побутових потреб, стан батьків та їх спроможність виконувати батьківські обов’язки. Проведено розяснювальну роботу щодо потреб дітей відповідно до їх статі та віку, фізичного та емоційного здоровя, мотиваційну роботу щодо належного виконання батьківських обовязків.

Батькам  надано рекомендації щодо придбання необхідних для дітей продуктів харчування, одягу, взуття, засобів гігієни, постільної білизни та ін. Особливо наголошувалось на необхідності  приведення у  відповідність санітарно-гігієнічних норм проживання сімей. Також з батьками проводилась робота щодо профілактики негативних явищ, зокрема профілактика зловживання алкогольними напоями.

Також проведено інформаційно-просвітницьку роботу щодо попередження та припинення  вчинення домашнього насильства у сім’ях, надано  рекомендації щодо поведінки під час сімейних конфліктів.

Фото без описуЗокрема було звернуто увагу батьків на питання медичного обстеження та раціонального використання  отриманих на дітей коштів.  

На завершення батьків було попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків відповідно до статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За результатами перевірок умов проживання дітей складено відповідні акти.

 

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг»

Ізяславської ради та відділу «Служба у

справах дітей» Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь