A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбувся день пам’яті спаленого нацистами села Сошне

Дата: 03.02.2022 17:02
Кількість переглядів: 393

 

Фото без опису

3 лютого у селі Сошне згадують трагічну сторінку своєї  історії. Саме того дня, 78 років тому, в далекому 1944 році  село було спалене нацистськими загарбниками. Того дня вогнем було знищено 222 домогосподарства та вбито 4 жителів села, вціліли лише церква та одна хата. Велика кількість жителів села врятувалась втечею до лісу.      

У День пам’яті  спаленого села чимало місцевих жителів прийшло до місцевого православного храму на честь св.Параскеви Сербської (Православна  Церква України), де настоятель храму от.Ярослав Саган відслужив панахиду за душі вбитих та померлих жертв Другої світової війни з числа жителів  села Сошне.

Щороку, в центрі села, біля пам’ятного обеліску, де викарбувані прізвища знищених  загарбниками односельчан,  збираються жителі села різного віку та видів занять, чоловіки та жінки, діти, дорослі та молодь. Традиційно пам'ять усіх, хто загинув за від рук загарбників, присутніми вшановано хвилиною мовчання та покладено квіти до пам’ятного знака.

Жорстока Друга світова війна залишила у пам’яті людей незагоєні рани, спопеляючою блискавкою пронизала серця і душі, обпалила кожен дім і сім’ю, долю кожної людини. 

Пам’ять ...Вона кличе, хвилює, стукає у наші серця. Вона доносить до нас, нащадків тих полум’яних поколінь, імена тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс у жертву найдорожче – життя.  Ніколи не зітреться з пам’яті  нашого народу, не піде  в небуття його великий подвиг і велика  трагедії в період Другої світової війни. Ми завжди пам’ятатимемо великий внесок України у загальну справу боротьби із нацизмом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь