Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Депутати міської ради затвердили містобудівну документацію міста Ізяслав

Дата: 02.02.2022 14:34
Кількість переглядів: 368

Фото без опису

На сесії міської ради, яка відбулася 28 січня, депутати ухвалили рішення (від 28.01.2022 № 58) про затвердження містобудівної документації міста Ізяслав, а саме: Генеральний план та план зонування території міста Ізяслав, Історико-архітектурний опорний план, визначення меж історичних ареалів та зон охорони пам'яток культурної спадщини міста Ізяслав.

Оскільки генеральний план є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території, забезпечення соціально-економічного, комплексного розвитку міста, його розроблення давно стало нагальною необхідністю. Востаннє реальне планування міста було зроблено в 1995 році (старий генплан).

Текстові та графічні матеріали містобудівної документації міста Ізяслав були підготовлені з врахуванням результатів громадських обговорень. Генеральний план та план зонування території міста Ізяслав розроблений ТОВ «АРХІТЕКТУРНО-ПРОСТОРОВЕ ПЛАНУВАННЯ», а Історико-архітектурний опорний план, визначення меж історичних ареалів та зон охорони пам'яток культурної спадщини міста Ізяслав - Українським державним науково-дослідним та проектним інститутом «УКРНДІПРОЕКТРЕСТАВРАЦІЯ». За результатами розгляду проєкту вищезгаданої містобудівної документації Філією «КИЇВОБЛБУДЕКСПЕРТИЗА» ДП «КИЇВОБЛБУДІНВЕСТ» було надано для Ізяславської міської ради експертний висновок (від 20.12.2021р № 01-0366-21-МД). Лише після проходження усіх відповідних етапів у наших депутатів була можливість затвердити на пленарній сесії міської ради довгоочікувану містобудівну документацію міста Ізяслав.

Генплан передбачає комплексний містобудівний розвиток, а саме: обґрунтування майбутніх потреб та визначення переважних напрямів використання територій; обґрунтування розподілу земель для містобудівних потреб за цільовим призначенням; визначення і раціональне розташування територій житлової та громадської забудови, промислових, рекреаційних, природоохоронних, оздоровчих, історико-культурних та інших територій та об’єктів; набуття підстави для правового оформлення меж міста, планів зонування території та земельно-господарського устрою, ведення містобудівного кадастру. Строк дії генерального плану не обмежується; зміни до нього можуть вноситися за результатами містобудівного моніторингу не частіше одного разу на рік.

Історико-архітектурний опорний план, визначення меж історичних ареалів та зон охорони пам'яток культурної спадщини міста Ізяслав дасть можливість протидіяти незаконній забудові історичних ареалів міста. План містить всі взяті на облік об’єкти культурної спадщини а саме: на державному обліку перебувають 9 пам’яток архітектури національного значення, 17 пам’яток історії місцевого значення, 12 щойно виявлених об’єктів культурної спадщини за видом «архітектура та містобудування» та 7 щойно виявлених об'єктів культурної спадщини за видом «археологія». Для вказаних об’єктів встановлено відповідні охоронні зони, визначено межі історичних ареалів, зони регулювання забудови, зони охоронюваного ландшафту, зони охорони археологічного культурного шару, в межах яких діє спеціальний режим їх використання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь