A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

РЕКОРДНІ ПОКАЗНИКИ ЛІСОВОЇ ГАЛУЗІ

Дата: 02.02.2022 13:14
Кількість переглядів: 382

Фото без описуПраця лісівників є важкою, але завдячуючи роботі  державного підприємства  «Ізяславське лісове господарство», бюджети різних рівнів отримують доходи, з яких фінансуються програми соціально-економічного розвитку (будуються дороги, лікарні, школи, наповнюється бюджет), виплачується заробітна плата працівникам бюджетної сфери, фінансується армія і безпека держави, пенсії та заходи по боротьбі з коронавірусом.

Податки для держави – один із основних результатів роботи підприємства. За  2021 рік  підприємство до бюджетів усіх рівнів сплатило – 75114  тис.грн., (173,4% до відповідного періоду минулого року).  До державного бюджету сплачено – 39578  тис.грн., (183,1% до відповідного періоду минулого року), до місцевого бюджету – 19779 тис.грн., (151,6%  до відповідного періоду минулого року), єдиного соціального внеску – 15757 тис.грн., (182,0% до відповідного періоду минулого року).

У цілому по лісовій галузі,  за інформацією голови державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця   у бюджети всіх рівнів сплачено 8,9 млрд.  грн. податків. Це на 148% більше, ніж у 2020 році.

У цьому році лісівники досягли кращих показників галузі за 30 років:

 ? виручка від реалізації продукції склала 22,7 млрд грн. Це на 157% більше, ніж у 2020 році;

 ? чистий прибуток підприємств склав 921,5 млн грн. Це на 461% більше, ніж у попередній рік. Крім того, влітку 2021 року Уряд зменшив відсоток відрахування до бюджету частини чистого прибутку з 80% до 50%. Це дозволяє закуповувати більше протипожежної техніки з обладнанням та систем спостереження для запобігання виникнення лісових пожеж. Також підприємства зможуть збільшити обсяги вирощування посадкового матеріалу для висадки 1 мільярду дерев у рамках програми Президента «Зелена країна»;

? капітальні інвестиції склали 1181,2 млн грн. Це на 346% більше, ніж у 2020 році;

 ? лісгоспи отримали близько 100 одиниць нової техніки для охорони лісу від пожеж і браконьєрів;

 ? площі лісових пожеж зменшилися у 256 разів. Такі показники вдалося досягти завдяки новітнім космічним системам оповіщення, оновленню матеріально-технічної бази, протипожежним навчанням лісівників та сприятливим погодним умовам; 

? коефіцієнт відновлення лісу – 1,1. Співвідношення зрубаного і посадженого лісу найвище за 5 років;

? у 2021 році лісівниками висаджено близько 240 млн деревних рослин. У тому числі, у рамках програми Президента «Зелена країна» - 59 млн сіянців. У 2022 році запланована висадка близько 300 мільйонів деревних рослин.

Фото без опису

 За матеріалами ДП «Ізяславське лісове господарство»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь