A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ізяславська громада втратила ще одного ветерана Другої світової війни

Дата: 29.01.2022 14:45
Кількість переглядів: 400

Фото без опису

Ізяславську міську територіальну громаду сколихнула сумна звістка - перестало битися серце великого життєлюба, ветерана Другої світової війни, полковника Миколи Микитовича Кононенка.

Життєвий шлях Миколи Микитовича є яскравим взірцем наполегливості та вміння досягати поставленої мети. Його душевна щедрість і доброта, особистий трудовий шлях, любов до рідного краю є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та Батьківщині.

 Важко знайти слова втіхи, коли зупиняється серце людини, яка була найголовнішою в житті, проте світлі спогади про тих, хто залишив по собі добрі справи та гідно прожив своє життя, завжди будуть сильніші, ніж смерть.

Ізяславська міська рада та її виконавчий комітет висловлює щирі співчуття з приводу тяжкої втрати всім рідним, близьким, друзям покійного. Світла пам’ять про Миколу Микитовича назавжди залишиться в наших серцях. Вічна йому пам’ять!

 

ДОВІДКА: Чимало Миколі Микитовичу Кононенку довелося пережити на довгій ниві свого життя. Народився в Сумській області, Синявського району в селі Підставки. Після школи пішов вчитись на ветлікаря.

Проте, з 1941 року у такому юному віці Миколі Микитовичу довелось пройти через горнило Другої світової війни, від самого початку і до самого її кінця. У ході тих подій він отримав поранення та контузію. Довгоочікувану перемогу зустрів у Німеччині. 

За бойові звитяги нагороджений медаллю «За бойові заслуги» (1942 р.),  медаллю «За бойові заслуги» (1945 р.), орденом «Великої Вітчизняної війни» ІІ ступеня (1985 р.) та іншими відзнаками. 

Військова служба, починаючи сержантом у званні, загартували хлопця, додали досвіду. Коли юнак повернувся зі служби у Німеччині (1948 рік) до рідної домівки, зустрів свою майбутню  дружину, із якою прожив 65 років, народили та виховали трьох дітей. А діти у свою чергу  обдарували їх онуками, правнуками та праправнуками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь