A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Свіча пам’яті Голокосту ніколи не згасне

Дата: 27.01.2022 13:39
Кількість переглядів: 545

Фото без опису

Друга світова війна, страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка досі болить чи не в кожній родині в Україні та світі. Лилися сльози і кров, палали села і міста. У ті лиховісні часи гинули не лише воїни, а й  позбавлялись життя тисячі мирних жителів великих та малих міст, сіл та хуторів.

Голокост на Ізяславщині, як і в Україні і світі - чорною сторінкою вписано в історію єврейського народу. Це одна із наймасштабніший трагедій в історії людства, жахливий нацистський злочин. Тисячі невинних людей було знищено лише за належність до єврейського народу. Нормальна людська свідомість відмовляється це сприймати. Це наш спільний біль. Він щемить у серцях жителів Ізяславської міської територіальної громади, ятрить рани нашої багатостраждальної землі.

30 серпня 1941 року в роки окупації нацистськими загарбниками було закатовано понад тисячу громадян єврейської національності (в урочищі «Облоги» на південній околиці міста Ізяслав), а в 1942 році в с.Сошне - убито понад 2 тисяч євреїв.

У цей трагічний для Ізяславщини та України день ми схиляємо голови перед пам’яттю усіх безвинно убитих і закатованих жертв нацистського режиму і згадуємо людей усіх національностей, які ризикували власним життям заради порятунку інших. Керівництво Ізяславської міської ради вшанувало вбитих хвилиною мовчання та покладанням до меморіальних знаків пам’яті жертв Голокосту квіти.

Надзвичайно важливо публічно вшановувати пам'ять Голокосту для того, щоб пам’ять про цей страшний злочин зберегти не тільки як частину історії, а як урок та попередження для наступних поколінь. Ми не повинні забувати уроків історії, інакше може виникнути дуже високий ризик повторення подібних моментів у майбутньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь