A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Українська соборність неможлива без української національної ідентичності, яка робить націю сильною

Дата: 24.01.2022 14:01
Кількість переглядів: 301

Фото без описуСоборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. І подвиги героїв України ХХІ століття доводять, що за усі ці роки бажання українців жити в соборній незалежній Україні тільки укріпилося.

З нагоди відзначення цієї важливої національної події у приміщенні Ізяславського історико-краєзнавчого музею відбувся тематичний захід до Дня Соборності України, участь в якому взяли працівники закладів культури, представники громадських організацій та жителі територіальної громади.

На початку зустрічі усі присутні переглянули кілька короткометражних епізодів документальних фільмів про історичні факти стосовно підготовки Акта злуки, його проголошення, про історичне значення Дня Соборності для сучасників та майбутніх поколінь українців, про значення національної ідентичності в сучасному соціумі. Крім того учасники зібрання мали змогу здійснити екскурс в історію ідеї Соборності, про розмивання та остаточне знищення ідентичності українців як сенс нинішньої російської військової агресії на Сході України, котра триває вже восьмий рік поспіль.

Фото без описуВедучою заходу  було наголошено, що День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави  в єдності українських земель. Соборність України - основа державності! Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою і неймовірно складною. Соборність для України – це єдність багатоманітності, об’єднання навколо спільного стрижня, яким є українська державність, українська ідентичність.

Кульмінацією тематичного зібрання став виступ тріо Ізяславського будинку культури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь