A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

«Україна - моя молитва» (до Дня Соборності України)

Дата: 24.01.2022 08:58
Кількість переглядів: 347

Фото без опису

Кожна особа, кожна спільнота й держава мають свої традиції, які пам’ятають, цінують, якими пишаються і на яких вибудовують свою власну самобутність і неповторність. У цей знаменний день ми традиційно згадуємо й відзначаємо подію великого суспільно-історичного значення – День Соборності українського народу, який складає основу нашої незалежності.

22 січня 1919 року вперше постала Соборна Україна, якої споконвічно прагнули українці. Ця подія стала символом боротьби за Соборність та Незалежність для кількох поколінь українців. Прагнення єдності у своїй державі давала сили Січовим Стрільцям і воїнам УНР, які стали на захист молодої Української держави проти більшовицької-московської навали. Згодом за втілення цієї ідеї боролися та вмирали бійці УПА. За неї йшли на смерть та муки дисиденти часів панування радянської імперії. Сама Злука стала основою єдності українців на зорі відновлення Незалежності, коли у січні 1990 року постав “Ланцюг єдності”, що з’єднав між собою Схід і Захід. На жаль, вже восьмий рік ми платимо велику ціну, воюючи з російським агресором, щоб вберегти соборність та єдність України.

Так, як без нації не буває народу, так само і без єдності та соборності не може бути української держави.

З нагоди відзначення цієї історичної дати 22 січня в свято-Миколаївському храмі міста Ізяслав Православної Церкви України відбувся молебень за мир і благополуччя в Україні, за національну і державну єдність української нації, за перемогу Українського війська над підступними московсько-путінськими окупантами і терористами в російсько-українській війні 2014-2022 рр., за відвернення смертельно небезпечних хвороб і вірусів, за розквіт Української Церкви та за мирне і щасливе життя наших рідних і близьких.

Молебень відслужив настоятель храму, благочинний храмів Ізяславського округу митрофорний протоієрей о.Володимир Ковальчук та митрофорний протоієрей о.Миколай  (Православна Церква України). 

На Богослужінні були присутні:  керівництво Ізяславської міської ради, делегації трудових колективів установ, підприємств та організацій, прихожани храму, жителі міста.

У рамках заходу священнослужителі провели молебень за загиблими борцями, які відстоювали  незалежність України у різні епохи нашої Держави.

Фото без описуПо завершенню молебню настоятель храму о.Володимир звернувся до присутніх із пастирським словом. Також виступив із вітальним словом з нагоди Дня  Соборності України та 103-річчя проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

До вітальних слів приєднався Ізяславський міський голова Сергій Шлегель, зазначивши, що сьогодні українцям варто згуртуватися у молитві, у діях заради того, щоб вберегти, об’єднати, відбудувати територіальну громаду та Україну. Адже правда за українцями!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь