A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

В Ізяславській громаді відбулися Йорданські купання

Дата: 19.01.2022 17:00
Кількість переглядів: 331

Фото без описуАктивно, весело та з гарним настроєм, з піснями, кулішем, чаєм і традиційними пірнаннями в крижану воду сьогодні, 19 січня, жителі та гості Ізяславської міської територіальної громади відзначили велике християнське свято — Хрещення Господнє.

З самого ранку в православних храмах громади відбулися богослужіння з водоосвяченням. Також у ряді населених пунктів відбулось освячення вод річок та ставків, після чого усі бажаючі мали можливість зануритися у цілющу Хрещенську воду.

Пляж міста Ізяслав на річці Горинь традиційно збирає в цей день чимало жителів та гостей Ізяславської громади з метою проведення  святкового Йорданського водосвяття. Цей рік не став винятком.

Чин великого освячення здійснив митрофорний протоієрей о.Миколай  (Православна Церква України). Вітаючи людей зі святом, священнослужитель  відзначив важливість свята, адже в цей день ми всі являємося учасниками Йорданських подій та очевидцями духовного переродження в Таїнстві Хрещення Господнього.

А далі відбувалося найцікавіше - найсміливіші учасники заходу тричі занурювались у крижану воду. Їх не зупинив навіть морозний вітер, адже стверджують — після такого Хрещенського обряду почувають себе просто чудово! Сміливо занурювались з головою у крижану воду і представниці «слабкої» статі.

За Йорданським купанням спостерігало чимало жителів та гостей Ізяславської громади. Разом з тим і ті, хто скупався, і ті, хто були присутні, змогли скуштувати смачного козацького кулешу та юшки, яку запропонували члени громадської організації «Ізяславське козацьке товариство».

Фото без описуЗа безпекою на воді слідкували у повній бойовій готовності представники місцевих підрозділів поліції, рятувальників та медичної служби.

Ізяславська міська рада висловлює слова щирої вдячності усім, хто працював над організацією даного заходу, та бажає мешканцям громади гарних святкувань, чистої і цілющої води та ніякої біди!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь