A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

БЕЗ ПРАВА НА ЗАБУТТЯ

Дата: 18.01.2022 16:49
Кількість переглядів: 243

Фото без опису16 січня  – трагічний день в історії села Комини Ізяславської міської територіальної громади. Саме цього дня 1944 року тут відбулися події, про які неможливо забути ніколи – німецькі окупанти спалили 137 дворів села Комини, загинуло 40 мирних жителів. То були страшні дні. Всю ніч і день горіло село. Такого горя, такого жаху люди ще не знали. Село Комини стало першим з 9 населених пунктів територіальної громади, яке було спалене нацистськими загарбниками.

16 січня, в День пам’яті спаленого села Комини, жителі села прийшли до пам’ятного знака односельчанам, що загинули в роки Другої світової війни, щоб схилити голови перед усіма тими, хто поліг у смертельному поєдинку з нацистським агресором, хто виніс важкі випробовування того часу.

Звертаючись до земляків староста сіл Білотин, Комини, Півнева Гора Наталія Свінціцька наголосила, що минають роки і десятиліття, все далі відходять у глиб історії ті грізні події війни, та не щезне в пам’яті людській не піде в небуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашизмом.

Присутні на заході вшанували пам’ять жертв війни хвилиною мовчання та поклали до пам’ятного знаку квіти. Трагічна історія села Комини не має права на забуття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь