A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбувся щорічний фестиваль «Різдво у колі друзів»

Дата: 17.01.2022 11:07
Кількість переглядів: 315

Фото без опису

На Ізяславщині уже стало доброю традицією щороку в січневу пору проводити фестиваль щедрівок та колядок, який дозволяє продемонструвати місцевий колорит, а також створити гарний настрій та емоції учасникам свята.

Такі заходи як щорічний фестиваль колядок та щедрівок, мають надзвичайно важливе значення для українців. Це наша історія, це наші звичаї і традиції. В колядках та щедрівках відображається вся сутність  української душі. Без цих унікальних проявів нашої культури неможливо уявити справжню Україну.

Цьогоріч традиційне святкове дійство відбулося 16 січня в Ізяславському будинку культури. У ході фестивалю відбулось практичне знайомство з джерелами автентичного фольклору.

До  участі у фестивалі цього року зголосились  самодіяльні колективи, фольклорно-етнографічні гурти, фольклорні колективи, ансамблі народної пісні, церковні хори, окремі виконавці: хор священників Хмельницької Єпархії Православної Церкви України, хор храму Святого великомученика і цілителя Пантелеймона  Православної церкви України, дитячий хор храму Святого великомученика і цілителя Пантелеймона Православної Церкви України, хор храму святого Миколая Чудотворця, Максим Петровський (від дітей парафії Святого Йосипа), народний аматорський хор ім.Георгія Кірпи Клубівського сільського будинку культури, вокальний ансамбль Ізяславської школи мистецтв, народний фольклорний ансамбль с.Ріпки, дитячий хор храму Різдва Христового м.Ізяслав, вокальний ансамбль «Контраст» Ізяславської школи мистецтв, хор храму Різдва Христового м.Ізяслав, дитячий хор Ізяславської школи мистецтв та фольклорний ансамбль «Зорянка», вокально-інструментальний ансамбль Ізяславського будинку культури, народний аматорський ансамбль української пісні «Терниця» Ізяславського Будинку культури.

Урочисто, піднесено, велично, натхненно лунали колядки та щедрівки по черзі від учасників фестивалю. Гучними оплесками, радісними посмішками зустрічали та проводжали глядачі всі колективи від найменших - дітлахів до найстарших.

Колядки, щедрівки лунали в цей день особливо урочисто. Вражала їх різноманітність, радувало розмаїття мелодій і щирих віншувань.

Все це створило доброзичливу атмосферу та додало різдвяного настрою учасникам та глядачам святкового дійства.

Всі учасники фестивалю були нагороджені дипломами.  

Разом з учасниками концерту його глядачам вдалося поринути у чарівне свято Різдва. Дякуємо усім колективам за незабутні різдвяні мелодії, душевні колядки та пісні.

Фото без описуЗа традицією завершився фестиваль спільним виконанням учасників та глядачів колядки "Добрий вечір тобі, пане господарю".

Його учасники колядували та щедрували не задарма, організатори підготували кожному колективу чи солісту відповідний диплом. Сподіваємось, що цей чудовий час залишиться у нашій пам’яті як добрий і радісний, а мистецький зв’язок поєднає усіх на довго!  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь