A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Запрошуємо громадськість до складу Координаційної ради з питань громадського бюджету в Ізяславській міській територіальній громаді

Дата: 14.01.2022 15:49
Кількість переглядів: 320

Фото без описуЗ метою вдосконалення діалогу між владою і громадою, створення та підтримки повноцінного громадського простору, активізації місцевих ініціатив жителів Ізяславської міської територіальної громади щодо участі у бюджетному процесі, залучення громадськості до розподілу коштів міського  бюджету для вирішення соціально значущих питань, на останній сесії міської ради прийнято Програму про громадський бюджет Ізяславської міської територіальної громади на 2022-2024 роки. Це не одна з програм міської ради, а ключовий циклічний процес органу місцевого самоврядування громади.

 Громадський бюджет – це частина міського бюджету, місцева ініціатива, форма прямого волевиявлення жителів територіальної громади, що впроваджує інноваційні механізми залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету та спрямована на демократичний процес обговорення громадою окремих напрямів використання бюджетних коштів. Громадський бюджет надає можливість кожному мешканцю територіальної громади брати участь в прийнятті рішень стосовно призначення частини коштів з міського бюджету.

Загальний обсяг фінансових ресурсів міського бюджету, необхідних для реалізації Програми про громадський бюджет на 2022-2024 роки, складає 1900,0 тис.грн., зокрема передбачено на 2022 рік  - 400,0 тис.грн.

Пріоритетними напрямки Програми є реалізація проектів у  сфері житлово-комунального господарства та дорожньо-транспортної інфраструктури, енергозбереження, освіти, культури та туризму, спорту, соціального захисту, охорони навколишнього природного середовища; телекомунікацій, зв’язку та інформаційних технологій.

З метою організації виконання рішення Ізяславської міської ради від 30.11.2021 р. № 18 «Про затвердження Положення про громадський бюджет в Ізяславській міській територіальній громаді», розпочинається формування Координаційної ради з питань громадського бюджету в Ізяславській міській територіальній громаді.

Відповідно до Положення про громадський бюджет, до складу Координаційної ради можуть входити:

- представники виконавчих органів міської ради (не більше 5 осіб);

- представники громадськості  (не більше 5 осіб)

- депутати міської ради (не більше 1 представника від кожної постійної комісії).

Члени Координаційної ради від громадськості обираються  шляхом конкурсного відбору з числа кандидатів, які подали на ім'я міського голови відповідні заяви щодо бажання представляти інтереси громади у складі Координаційної ради.

У випадку, якщо кількість поданих із дотриманням вимог, зазначених у пункті 5.5. Розділу 5 Положення про громадський бюджет, заяв претендентами у члени Координаційної ради від громадськості не перевищує  передбачену пунктом 5.2 Розділу 5 Положення про громадський бюджет  кількість (не більше 5 (п'яти), то такі кандидати включаються до складу Координаційної комісії розпорядженням міського голови без проведення конкурсного відбору.

Враховуючи вищевикладене, запрошуємо представників  громадськості - членів Ізяславської міської територіальної громади щодо участі у конкурсному відборі до складу Координаційної ради.

До складу Координаційної ради може бути подано не більше одного представника від кожного інституту громадянського суспільства, що виявив бажання увійти до складу ради.

Прийом заяв від громадськості буде здійснюватись до 17.15 год. 20 січня 2022 року.

До заяви крім того додаються:

    • копія сторінок паспорта із зазначенням прізвища, імені, по батькові, дати народження, місця реєстрації в населених пунктах на території Ізяславської міської територіальної громади;
    • контактні дані (телефон, адреса електронної пошти);
    • мотиваційний лист, в якому обов'язково зазначається досвід громадської діяльності;
    • згода на обробку персональних даних та оприлюднення зазначеної інформації (крім паспортних даних, телефону, адреси електронної пошти).

Пакет відповідних документів  прохання подати до відділу організаційно-кадрової роботи апарату виконавчого комітету Ізяславської міської ради (м.Ізяслав, вул.Грушевського, буд. 5, ІІ поверх). Контакти для довідок: (03852) 4-24-96.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь