A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Сучасну STEM-лабораторію – навчальним закладам Ізяславської міської територіальної громади

Дата: 11.01.2022 15:10
Кількість переглядів: 339

Фото без опису

До численних гарних новин нещодавно в нашій громаді додалася ще одна. Вперше для двох загальноосвітніх навчальних закладів Ізяславської міської територіальної громади придбано сучасне обладнання для справжньої STEM-лабораторії. Це Ізяславський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ім.О.Онищука № 5, гімназія» та Ізяславський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім.О.Кушнірука. Такий подарунок здійснено за кошти освітньої субвенції з державного бюджету у розмірі 1583556 грн. за сприяння народного депутата України Олени Копанчук.

STEM-лабораторії - це інноваційні середовища, де за допомогою дослідів та експериментів діти будуть опановувати практичні навички. STEAM-лабораторія являє собою формат розвитку кабінета природничо-математичної освіти, модернізованого кабінету фізики. У той же час це не лише окремий центр в школі, а діяльність, впроваджена у весь навчальний процес закладу, бо майбутнє за міжпредметною інтеграцією зі збереженням класичного поділу на дисципліни.

До складу STEM-лабораторії входить наступний комплект засобів навчання та обладнання:  різноманітні датчики (напруги, прямого струму, температури, тиску, звуку, світла та кольору, магнітного поля, руху, фотоворота, сили та прискорення, поверхневої температури, кута повороту, заряду), зарядна станція для них, бездротова цифрова метеостанція, мікроскопи-трансформери, персональні комп’ютери для школярів та вчителів (десктоп), модульний STEAM конструктор, робот-конструктор, набір Makeblock AloT Creator Add-on Pack P1020006 та набір винахідника Inventor Electronic Kit та інше. Найближчим часом профільні фахівці мають встановити сучасне обладнання у цих навчальних закладах.

Сучасна комп’ютеризована лабораторія створює умови для підвищення рівня компетентності учнівської молоді в природничих та інформаційних галузях, сприятиме посиленню можливостей учнів бути сучасними та творчими, конкурентними на ринку праці, зокрема забезпечить доступ до якісного навчання дітей із особливими освітніми потребами.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь