A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

В Ізяславській громаді облаштовують спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування жертв домашнього насильства

Дата: 11.01.2022 13:53
Кількість переглядів: 411

Фото без опису

На жаль насильство є однією з найбільш гострих соціальних проблем. Переважно від домашнього насильства страждають найбільш вразливі верстви населення: особи з інвалідністю, люди похилого віку, жінки, діти.

Головною проблемою насильства в сім’ях є те, що воно найчастіше не виходить за межі зачинених дверей, а відтак «насильник» залишається непокараним і продовжує знущатись над рідними. Найчастіше, сім’я, в якій живе насильник, піддається психологічному тиску, а такий вид домашнього насильства виміряти і довести практично неможливо. Людина, яка піддається насильству, постійно перебуває у пригніченому стані та боротись із «тираном» практично не має сили. Різні форми приниження та знущання у родині відображаються на дітях, які й самі безпосередньо страждають або й переймають приклад насильницьких дій. Серед причин того, що постраждалі не звертаються до правоохоронних органів, це - страх помсти з боку «тирана», відчуття власної вини, страх зганьбити сім’ю, почуття сорому та приниженості, низька самооцінка, бажання створити образ ідеальної сім’ї та щасливого подружжя перед іншими, самопожертва заради дітей, а також фінансова залежність.

У рамках реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства у 2021 році постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 р. № 398 затверджено Порядок та умови надання у 2021 році з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Зважаючи на актуальність даного питання в умовах сьогодення та відповідно до потреби мешканців громади на виконання цієї постанови виконкомом  Ізяславської міської ради було прийнято рішення створити спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

За сприяння народного депутата України Олени Копанчук на створення спеціалізованої служби в громаді виділено кошти з державного бюджету в розмірі  501069,00 грн. на ремонт приміщення, закупівлю меблів та обладнання. Надалі за громадою залишається утримання за кошти міського бюджету.  Ця спеціалізована служба є структурним підрозділом КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради. Основними завданнями її є:

забезпечити безпечне місце тимчасового перебування постраждалих осіб;

надати постраждалим особам комплексну допомогу (психологічну, соціально-побутову, соціально-медичну, інформаційну, юридичну та інші послуги).

Враховуючи усі естетичні вимоги до оснащення закладу, проведено капітальний ремонт приміщення спеціалізованої служби підрядною організацією ПП «Білогір'я Будсервіс», переможцем тендерних торгів «ДЕРЖЗАКУПІВЛІ.ОНЛАЙН. Всі публічні закупівлі України».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь