A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Комунальники у грудні відновили вуличне освітлення ще на низці вулиць міста Ізяслав

Дата: 31.12.2021 13:32
Кількість переглядів: 543

Фото без опису

Відсутність освітлення – проблема багатьох вулиць Ізяславської міської територіальної громади. На момент утворення громади освітлення працювало загалом лише у центральних частинах населених пунктів.

З метою забезпечення комфортних умов проживання для жителів усіх населених пунктів громади протягом поточного року проводиться відповідна робота щодо відновлення вуличного освітлення.

З початку року працівники КП «Житлосервіс» Ізяславської міської ради  відновили та модернізували вуличне освітлення вже на 14 вулицях населених пунктів громади (5144 м). Крім того побудовано нову лінію  вуличного освітлення в селах Білогородка (1300 м), Двірець (720 м) та Білотин (4015 м).

Протягом грудня комунальники облаштували мережі вуличного освітлення в місті Ізяслав на вулицях Берегова (500 м), Затишна (480 м), Валі Котика (260 м) та провулку Український (575 м).

Просимо жителів громади зрозуміти, що одномоментно вирішити всі наявні проблеми в громаді неможливо. У планах подальше удосконалення системи вуличного освітлення як по місту Ізяслав, так і по інших населених пунктах громади.

Також варто зазначити, що розширення мережі вуличного освітлення – це не лише значні витрати на будівництво (чи реконструкцію) окремої лінії, але і на її подальше утримання у вигляді плати за електроенергію та видатків на поточне обслуговування.  Саме тому з метою ефективного використання бюджетних коштів, зменшення видатків на оплату електроенергії та поточне обслуговування мережі вуличного освітлення міська рада використовує лише передові LED-технології. Вони не потребують спеціальної утилізації, витримують механічні навантаження і значно заощаджують використання електроенергії. Коштують такі світильники трохи дорожче, ніж звичайні лампи, однак витрати дуже швидко окуповуються.  

Якщо усі ми хочемо, щоб мережа вуличного освітлення стабільно працювала і з кожним роком розширювалася, то мусимо бути готові сприйняти такі непопулярні, але вкрай необхідні у нинішніх умовах, заходи,  як тимчасове відключення у певні нічні години,  адже можливості місцевого бюджету (як по капітальних видатках, так і по витратах на енергоносії) не безмежні. Відключення у нічні години (лише після півночі) на кілька годин дозволяє зекономити на 20-30% загальне енергоспоживання за підсумками року.

Разом з тим запевняємо, міська рада і надалі докладатиме всіх зусиль щодо покращення роботи і розповсюдження мережі вуличного освітлення громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь