A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ДЕКЛАРУВАННЯ!

Дата: 24.12.2021 08:55
Кількість переглядів: 406

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ДЕКЛАРУВАННЯ!

1 грудня 2021 року набув чинності Порядок інформування про суттєві зміни у майновому стані суб’єкта декларування, затверджений наказом Національного агенства з питань запобігання корупції № 450/21 від 23.07.2021 р. Ознайомитися із зазначеним порядком можна за посиланням:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0988-21#Text

 Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані подається  протягом 10 днів з моменту отримання доходу, купівлі майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (ПМ) (у 2021 році – 113 500 тис. грн). Повідомити НАЗК про суттєві зміни у майновому стані потрібно й у тому випадку, якщо вартість майна, яке коштує понад 50 ПМ, буде сплачуватися частинами, розмір яких не перевищує визначений поріг. У такому випадку повідомлення варто подати після переходу права власності на таке майно.
Обов’язок подавати повідомлення про суттєві зміни мають службові особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також декларанти, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків.

Повний перелік таких посад можна знайти за посиланням: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/shhodo-sub-yektiv-deklaruvannya/

Також з 1 грудня 2021 року змінився Порядок повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезеденті.

 Тепер повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті подається лише через Реєстр декларацій в електронній формі. Паперову копію подавати до НАЗК не потрібно. Якщо ви або член вашої сім’ї відкрили валютний рахунок в установі банку-нерезидента, то про це потрібно повідомити протягом 10 днів з дня, коли ви або член вашої сім’ї відкрили такий рахунок або з дня, коли вам стало відомо чи повинно було стати відомо про відкриття такого рахунка членом сім’ї.

Варто пам’ятати:

- якщо ви відкрили кілька рахунків в одному банку-нерезиденті протягом одного дня, ви подаєте лише одне повідомлення, де вказуєте ці рахунки та місце знаходженнябанку-нерезидента;

- якщо протягом дня ви відкрили кілька рахунків в різних банках-нерезидентах або ж в одному, але разом із членом вашої родини, то повідомлення повинні бути подані окремо (щодо кожного банку або окремої особи).
Повідомлення подається незалежно від того перебуває посадовець в Україні чи за її межами.

З оновленим Порядком інформування НАЗК про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0989-21#Text


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь