A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Андріївські вечорниці в Ізяславській територіальній громаді

Дата: 13.12.2021 16:39
Кількість переглядів: 497

Фото без опису

Кожна нація, кожен народ, навіть кожна соціальна група має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками.

В українських селах з давніх-давен було прийнято влаштовувати вечорниці, різні за порою року і забавами. Андріївські вечорниці вважалися наймасовішими і найпопулярнішими серед молоді.

Цими днями у закладах освіти та культури Ізяславської територіальної громади проведено тематичні заходи, мета яких полягала у вихованні сучасної молоді засобами народознавства, прищеплення любові та поваги до українських народних звичаїв та обрядів, поглиблення знань українського фольклору, виховання взаємоповаги, колективізму, створення позитивного психологічного мікроклімату, знаходити юні таланти та розвивати творчі здібності.

Проводилися андріївські вечорниці хоч у сучасному стилі, проте усі традиції та найважливіші обряди було збережено та відтворено.

Молодь розважалась, співаючи українських пісень, граючи в ігри, брала активну участь у різноманітних конкурсах, частувалась традиційними українськими стравами. Ну і, звичайно, які ж андріївські забавляння без ворожінь. Крім того під час проведення тематичних заходів розповідалось про походження свята, звичаї та традиції святкування.

На власному досвіді сільська молодь переконалась, що форми традиційної культури зберігають актуальність, можуть бути цікавими та веселими для сучасників.

ФОТОКОЛАЖ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь