A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

7 грудня - Всесвітній день української хустки

Дата: 08.12.2021 10:30
Кількість переглядів: 436

Фото без опису

Щороку 7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки. Це неофіційне свято, яке з'явилося 2019 року, покликане об'єднати жінок різних професій, віку та національностей для збереження українських традицій.

Українці споконвіку шанували та цінували хустку, використовували в обрядах, у побуті, для радісних та сумних подій. Хустка вважалася особливим сакральним предметом та реліквією, яку передавали з покоління в покоління. Люди здавна вірили, що хустка слугує оберегом. Вона завжди була важливим атрибутом на весіллі і не тільки. Сьогодні вкрай важливо відроджувати традиції та звичаї, берегти нашу культурну спадщину.

07 грудня в містах України вже традиційно проходять конкурси та флешмоби «Зроби фото з хусткою». Жінки та дівчата одягають хустки та постять фото у соціальних мережах, проводять майстер-класи, демонструючи, як хустку можна перетворити зі звичного елементу гардеробу у вишуканий декор.

Не залишилися осторонь цікавого колоритного перфомансу і чарівні панянки Ізяславської громади. Останніми днями сторінки Фейсбуку пістрявіють яскравими хустками та усміхненими жіночими і дівочими обличчями, обрамленими автентичними головними уборами.

Тож, пропонуємо вам ознайомитися з нашою добіркою ФОТО та відроджуймо, поважаймо, пропагуймо наші українські традиції — це генетичні скарби нашого народу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь