A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Що потрібно знати про домашнє насильство та відповідальність за його скоєння

Дата: 06.12.2021 14:25
Кількість переглядів: 542

Фото без опису

У рамках проведення акції «16 днів проти насильства»

 

У рамках проведення щорічної акції «16 днів проти насильства» 6 грудня 2021 року відбувся інформаційно-просвітницький захід на базі Шепетівського  районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області для осіб, які перебувають на обліку Центру Пробації. Участь у заході взяли начальник  Шепетівського  районного сектору № 2 ДУ «Центр пробації у Хмельницькій області» Андрій Булаєвський,  провідний фахівець із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк, провідний фахівець профорієнтації відділу надання соціальних послуг Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості Тетяна Франчук, юрист відділу «Ізяславського бюро правової допомоги» Шепетівського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Зоя Гонтарук.

 Андрій Булаєвський на початку заходу повідомив, що з 25 листопада по 10 грудня 2021 року проходить Всеукраїнська щорічна акція «16 днів проти насильства», метою якої є підвищення рівня інформованості населення з питань домашнього насильства.

Юлія Потюк ознайомила учасників заходу із визначенням поняття «домашнє насильство» та його видів (фізичного, психологічного, економічного, сексуального) згідно Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Особливий акцент зроблено на розгляді питання відповідальності за вчинення домашнього насильства, як адміністративної, так і кримінальної.     Зосереджено увагу на необхідності пошуку роботи та офіційного працевлаштування.  Адже  коли людина зайнята суспільно корисною діяльністю, вона може сприятливо  соціалізуватись у суспільстві, у неї зменшуються прояви девіантної та делінквентної поведінки.     

Тетяна Франчук поінформувала осіб, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, про права та обов’язки у сфері реалізації права на працю, соціальний захист у сфері зайнятості, перспективи працевлаштування та переваги легальної зайнятості.

Зоя Гонтарук повідомила присутнім про послуги, які надаються у відділі «Ізяславського бюро правової допомоги» Шепетівського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, та відповідальність осіб за вчинення насильства в сім’ї.              

Наприкінці заходу підоблікові особи отримали соціально-рекламну продукцію з питань домашнього насильства, його видів, напрямів допомоги постраждалим особам та координати, за якими можна звернутися у випадку вчинення домашнього насильства.

 

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг»

Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь