A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

Дата: 03.12.2021 13:43
Кількість переглядів: 902

Фото без опису

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.

За оцінками Світового банку, 20% найбільш бідних верств жителів Землі є людьми з обмеженими можливостями і вимагають до себе особливої уваги. На сьогодні рівень інвалідізації мешканців планети становить більше 1 мільярда людей, або 15 відсотків населення Землі, які страждали різними формами інвалідності за медичними показаннями і критеріями ВООЗ.

За офіційними даними в Україні більше 2 млн. 600 тис. осіб з інвалідністю, тобто більше 6% населення країни.

В усьому світі приділяється велика увага тому, аби люди з інвалідністю не зазнавали дискримінації. Україна також взяла на себе зобов’язання забезпечувати й заохочувати повну реалізацію прав й основоположних свобод всіма особами з інвалідністю без будь-якої дискримінації.

З нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями 2 грудня відбувся інформаційно-просвітницький захід для засудженого з обмеженими фізичними можливостями, який перебуває на обліку Шепетівського  районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області. Участь у заході взяли начальник Шепетівського районного сектору № 2 ДУ «Центр пробації у Хмельницькій області» Андрій Булаєвський та провідний фахівець із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради. Для учасника заходу надано інформаційне повідомлення про те, що особи з інвалідністю володіють усією повнотою прав і свобод, закріпленими нормативно-правовими актами. Також є можливість звернення осіб з обмеженими фізичними можливостями до Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю та до Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, якщо особа є малозабезпеченою.

Надано соціально-рекламну продукцію про права людей з обмеженими фізичними можливостями в Україні та з питань насильства в сім’ї.

Фото без опису

Також для родини, яка перебуває у складних життєвих обставинах у зв’язку з інвалідністю матері та дорослого сина, КУ «ЦНСП» Ізяславської міської ради надано продуктовий набір.

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг»

Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь